Spring naar de content

Het kopen van digitale munten zoals Bitcoin, Dogecoin, en Cardano lijkt een eenvoudig proces, is dat het ook?

Het enige wat je hoeft te doen is een rekening openen bij een vertrouwde cryptocurrency-broker. Een broker die lage kosten biedt natuurlijk. Doe daar een storting gebaseerd op hoeveel coins je wilt kopen en je bent klaar. Of is het helemaal niet zo eenvoudig om cryptocurrency te kopen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het verschilt per platform. Als je beslist om te investeren in crypto of crypto wilt traden, is het allereerst zaak om te kiezen voor een platform met een lage fee, de betaalmethode van je voorkeur en natuurlijk speelt veiligheid en bewaring van jouw coins een rol. Of je nu de Bitcoin, XRP, Ethereum of het kopen van cryptogeld Cardano overweegt, je zult een platform of broker moeten kiezen die bij jouw behoeften en financiële doelen past.

Handelen en beleggen in crypto klinken misschien hetzelfde, maar in werkelijkheid verschillen ze aanzienlijk

Bitcoin traden of handelen verwijst naar een methode om op korte termijn proberen winst te maken met het kopen en verkopen van Bitcoins of andere cryptovaluta. Investeren of beleggen verwijst naar een langetermijnstrategie waarbij een koper zijn coins voor een lange tijd vasthoudt en eventuele dips in de marktprijs overleeft en erop hoopt en speculeert dat de prijs van de coins blijft stijgen. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

De trader gedijt op de sterke volatiliteit van cryptocurrency. Zij proberen de markt te timen en kopen als de prijs daalt en wachten dan tot de prijs stijgt voordat ze hun coins verkopen. Handelen is een spel met hoog risico omdat je eigenlijk wedt dat de prijs zal stijgen, of zal dalen, in het geval van een short-positie. Niet iedereen heeft echter wat het vergt om te traden. De meest succesvolle traders zijn zij die stalen zenuwen hebben en hun emoties kunnen loskoppelen. 

Zij schrikken niet van koersdalingen, omdat ze optimistisch zijn dat de koers vroeg of laat weer zal stijgen. Traders willen hun winsten maximaliseren, dus zullen ze meestal een bedrag investeren en inkopen voor de laagste prijs die ze kunnen vinden, waarna ze zullen wachten tot de prijs hoog genoeg is om aanzienlijke winst te maken. Het vergt veel lef. Er is denkwerk en analyse voor nodig. 

Voor beginnende investeerders is het een uitdaging om te kiezen welke altcoin te kopen en hoeveel te investeren

Hoewel het de laatste jaren een stuk eenvoudiger is geworden om in de crypto-industrie te investeren, blijft het nut van Bitcoin en andere currencies op lange termijn onbewezen. De grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie hebben sinds hun piek in de winter van 2021 een duikvlucht genomen, wat de scherpe volatiliteit, die typisch is voor cryptocurrency, nog eens benadrukt. Vanwege deze onvoorspelbaarheid is het goed om je te houden aan de volgende vuistregel: investeer niet meer dan je bereid bent te verliezen. 

Hoewel het kopen van Bitcoin vandaag zo eenvoudig kan zijn als inloggen op PayPal, maakt het verschil waar je cryptocurrency koopt. Sommige platformen en brokers vragen hogere vergoedingen dan anderen. Anycoin.nl is een bekend platform waar je cryptocurrency snel, eenvoudig én veilig aanschaft!