Spring naar de content

De beste auto ooit?

Wie heimwee heeft naar de oude Land Rover Defender, zal uitzien naar de nieuwe Ineos Grenadier. Er zijn al 15.000 van deze terreinwagens besteld, terwijl de prijs nog niet bekend is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jo Simons

De wereld is altijd vergeven geweest van mensen die denken dat ze iets geniaal beter kunnen dan wat gangbaar is. Zo staan industriële musea vol met uitvindingen die op het eerste gezicht briljant leken maar een stille dood gestorven zijn en alleen nog medelijden opwekken voor de gesjeesde uitvinder. Tragikomisch zijn de malle uitvindingen die geniale gekken die ermee ging experimenteren het leven kostten, zoals de gevleugelde malloot die zich van de Eiffeltoren stortte in de waan dat hij vliegend en zwevend de aarde weer zou bereiken. 

Ik denk regelmatig: wat is er eigenlijk geworden van dit of dat? Zo wordt de auto-industrie sinds de uitvinding van het automobiel steeds weer verrast met de vliegende auto in alle mogelijke vormen en varianten. Hoe staat het eigenlijk met onze vaderlandse versie hiervan, de PAL-V? Hij schijnt te vliegen, maar ik heb ze nog niet gezien. En wie koopt zoiets eigenlijk, als ze al verkocht worden?

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap