Spring naar de content

De fatsoensgrenzen respecteren

Nederland kan een voorbeeld nemen aan Portugal. Daar staat het menselijke nog hoog in het vaandel, zo blijkt na een gedachtewisseling van de Foute Jongens over inflatie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens

Rob: Ofschoon ik helaas nogal weggooierig ben – u ziet: soms verraadt mijn woordkeuze mijn West-Friese roots – heb ik sinds jaar en dag een Reichsbanknote van 10.000 mark in mijn bezit, 1922, Deutsches Reich, Weimarer Republik.

Waarom ik dat bankbiljet wel altijd zorgvuldig heb bewaard en bijvoorbeeld het bibberig ondertekende bedankbriefje van de oude Drees na een in 1984 door mij afgenomen interview met hem niet, heb ik nog steeds niet kunnen doorgronden. Als ik dat briefje – ‘Ik dank u voor de correcte weergave’, stond er – nu nog in bezit zou hebben, had ik het prominent aan de muur van mijn werkkamer gehangen. Willem Drees sr., ten tijde van ons gesprek in zijn woning aan de Haagse Beeklaan reeds 98 jaar oud, nagenoeg blind en doof, maar nog steeds buitengewoon helder van geest, was de held van mijn grootvader en diens dochter, mijn moeder. Ik ben er, zoals met zoveel memorabilia waarvoor anderen bijkans een moord zouden doen, schandelijk slordig mee omgegaan.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap