Spring naar de content

Hoe kun je in je eigen tuin een broeikas maken?

Veel mensen vinden het leuk om zelf planten in hun tuin te verbouwen. Het verbouwen van planten is echter niet altijd mogelijk in het klimaat dat we in Nederland hebben.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor te verzinnen. Als je deze planten alsnog wilt kunnen verbouwen, kan het verstandig zijn om een broeikas in je tuin te maken. Het maken van een broeikas in je tuin kan er namelijk voor zorgen dat je een plek hebt waar je planten kunt verbouwen die meer warmte nodig hebben om te kunnen groeien. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

De juiste materialen voor een broeikas

Op het moment dat je een broeikas wilt maken, is het als eerste belangrijk om de juiste materialen te selecteren om gebruik van te maken. Door de juiste materialen te selecteren, is het mogelijk om zelf de broeikas te maken. Veel mensen maken hier dan ook gebruik van. Echter is het wel belangrijk om te weten wat je dan precies nodig hebt om een broeikas te maken. 

Het is als eerste belangrijk om een doorzichtig materiaal te hebben waar je gebruik van kunt maken. Hiervoor werd vroeger meestal glas gebruikt. Tegenwoordig worden echter ook minder fragiele materialen zoals plexiglas gebruikt. Deze materialen versterken de warmte van de zon. Hierdoor wordt het in de broeikas warmer dan buiten de broeikas. Als je op zoek bent naar plexiglas, kun je goed kijken op kunststofplatenshop

Verder is het belangrijk om voor een goed materiaal te kiezen voor het frame. Dit komt omdat het frame belangrijk is om ervoor te zorgen dat de broeikas stevig blijft staan. Vaak wordt er metaal gebruikt voor het frame van een broeikas. Dit komt omdat dit stevig materiaal is dat hier goed voor gebruikt kan worden. 

De juiste plek voor de broeikas

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je de broeikas op de juiste plek plaatst. Door deze op de juiste plek te plaatsen, is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de broeikas. De plek kan eigenlijk overal in je tuin zijn. Echter is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden voordat je je broeikas gaat plaatsen. 

Als eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de broeikas voldoende licht krijgt. Doordat de broeikas veel zonlicht krijgt, wordt deze ook warmer dan de rest van de tuin. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je ook de gewassen in de broeikas kunt groeien die je graag wilt groeien. Het vinden van zon in je tuin is echter een stuk makkelijker dan je denkt. 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er niet teveel begroeiing rondom de broeikas te vinden is. Zo is het belangrijk dat je de broeikas niet onder een boom plaatst. Op die manier zorg je er namelijk voor dat de broeikas veel in de schaduw staat. Dit wil je natuurlijk voorkomen om voldoende warmte in de broeikas te kunnen krijgen. Dit is soms namelijk redelijk lastig om goed voor elkaar te kunnen krijgen.