Spring naar de content

Vijf redenen om jezelf te blijven ontwikkelen

Een mens is nooit uitgeleerd. Dat is op persoonlijk vlak zo, maar ook op werkgebied. Zo kan het heel veel waarde hebben om jezelf te ontwikkelen op het werk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hier heeft jouw werkgever veel aan, maar ook jijzelf. Je kunt jouw vaardigheden verbeteren waardoor je beter wordt in je werk en dat levert weer succes op. Nog meer redenen waarom jij jezelf kunt blijven ontwikkelen zetten wij hieronder voor je op een rij.

1. Je wordt aangemoedigd

Wist je dat er een budget wordt vrijgemaakt om bijvoorbeeld jouw digitale vaardigheden bij te spijkeren, jezelf om te scholen of om een cursus te kunnen volgen? De overheid komt namelijk met een STAP-budget van duizend euro per jaar. Iedere twee maanden komt dit budget vrij waar ook jij gebruik van kunt maken, of je nou werkt of niet. Er zitten wel wat haken en ogen aan, want zo moet je ouder zijn dan achttien jaar en je moet nog niet in aanmerking komen voor de AOW. Meer over dit budget én wellicht een leuke training vind je op icttrainingen.nl.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

2. Je wordt flexibeler

Wanneer je jezelf gaat ontwikkelen en dit ook volhoudt merk je vanzelf dat je flexibeler wordt. Je doet namelijk veel kennis op en wellicht komt dit niet alleen binnen jouw functie van pas, maar ook binnen de andere takken van het bedrijf waar je werkzaam bent. Hierdoor kun je sneller en eenvoudiger schakelen tussen verschillende werkzaamheden. 

3. Je wordt succesvoller

Door je telkens te blijven ontwikkelen word je succesvoller. Zo kun je meer leren over jouw vakgebied, maar probeer ook eens buiten de lijntjes te denken. Want van hoe meer zaken jij verstand hebt, hoe breder jij ingezet kunt worden en hoe succesvoller jij wellicht wel wordt. 

4. Je verveelt je minder snel

Doe jij dag in dag uit dezelfde werkzaamheden? Dat kan op een gegeven moment saai worden. Als jij dit laatste ook ervaart is het tijd voor verandering. Gelukkig zet je met een cursus of een training een stap in de goede richting, want met nieuwe kennis kun jij jouw werkzaamheden misschien wel uitbreiden. Dit zorgt voor een nieuwe uitdaging, waardoor je gegarandeerd de verveling zult tegengaan.

5. Je blijft bij de tijd

De arbeidsmarkt verandert sneller dan je denkt. Denk maar eens aan de komst van het internet die ervoor zorgde dat er talloze kantoorbanen vrijkwamen, of dat tegenwoordig alles wordt geautomatiseerd door machines. Het is belangrijk om bij de tijd te blijven om jouw baan te kunnen behouden. En dat kun je allemaal realiseren door jezelf te blijven ontwikkelen.