Spring naar de content

Ontdek de diversiteit van kleurrijk Australië

Altijd al eens een reis door Australië willen maken? Gelukkig gaan steeds meer landen open voor internationale reizigers en worden regels steeds soepeler. Vaak is het doen van een Covid-19 test voor vertrek niet eens meer nodig. Tijd om in het vliegtuig te stappen!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wat uw interesses ook zijn, Australië is zo’n divers en groot land dat er voor iedereen iets te zien en doen is. Ook als u er al eens eerder bent geweest. Neem bijvoorbeeld West-Australië. Deze deelstaat beslaat een enorm oppervlak met een ontzettend afwisselend landschap. 

Perth

De ontdekking van West-Australië begint in de stad Perth: de meest afgelegen stad ter wereld. U zult zich er snel thuisvoelen, vanwege de relaxte sfeer en perfecte klimaat. Wandel door Kings Park, ontspan aan een van de oogverblindende stranden en neem de tijd om de stad te ontdekken. Pak de trein naar Fremantle, een creatief dorp net ten zuiden van de stad en geniet van lokaal gevangen vis en ambachtelijk bier, bijvoorbeeld bij Cicerello’s en Little Creatures Brewery.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Bijzondere natuurverschijnselen

Vanuit Perth kunt u kiezen voor het ruige, ongerepte Noorden, of het pittoreske Zuiden. Houdt u van avontuur, dan kiest u voor het Noorden. Een half uur buiten de stad bevindt u zich hier al in niemandsland. Met slechts een eindeloze weg en de natuur. Stop onderweg bij de enorme witte zandduinen van Lancelin en bij de Pinnacles Desert, beide bijzondere natuurverschijnselen. 

Paradijs

Rijd door naar Kalbarri met zijn prachtige rotsformaties en, met een beetje geluk, ziet u hier walvissen vanaf de kust spectaculaire sprongen maken. Verderop liggen Coral Bay en Exmouth, aan het Ningaloo Reef. Beide plaatsen hebben prachtige stranden en azuurblauwe zee, waar het fantastisch snorkelen en duiken is. Misschien is dit paradijs wel het best bewaarde geheim van het land. Bovendien kunt u hier tussen maart en augustus zwemmen met een walvishaai! 

Sterrenhemel

Wat meer in het binnenland ligt Karijini National Park. Nog zo’n goed bewaard geheim. Wandel door de kloven en zwem in de natuurbaden die uit de rotsen zijn gesleten. Bewonder ‘s nachts de miljoenen sterren die de hemel oplichten. 

Oase

Voor ongerepte natuur, cultuur en wijn, gaat u naar het zuiden van West-Australië. Slingerend langs kustdorpjes komt u na een uur of vijf aan in Margaret River. Dit wijngebied is een oase van rust. Geniet er van een wijnproeverij bij een van de wijngaarden, bezoek de historische vuurtoren van Cape Leeuwin, wandel door een bos met unieke Karri bomen en maak kennis lokale kunstenaars in hun ateliers. Verder naar het Oosten wachten kustplaatsen als Albany en Esperance om ontdekt te worden. 

Bloemenzee

De weg terug naar Perth leidt door de Stirling Ranges. Met glooiend landschap, afgewisseld door bergketens. In het voorjaar worden eindeloze velden bedekt met wilde bloemen. Een lust voor het oog. 

Uiteraard kunt u ook verschillende reis elementen combineren, om te komen tot uw unieke vakantie. De opties zijn eindeloos! Kunt u hierbij hulp gebruiken, neem dan gerust contact op met TravelEssence.