Spring naar de content

Magnesium druppels voor vijftigplussers

Natuurlijk voel je je nog niet oud. Vijftig is het nieuwe veertig en het aantal tachtigers dat marathons loopt, loopt al maar op. Burgemeesters die honderdjarigen feliciteren hebben daar tegenwoordig een dagtaak aan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het zijn allemaal tekenen dat we op koers liggen naar het eeuwige leven. Maar ondertussen neemt de leeftijd dat we het zonder farmacologische en klinische ondersteuning redden, niet toe. We worden namelijk wel ouder, maar niet gezonder. 

Het op peil brengen en houden van het magnesiumgehalte in je lichaam is een hulpmiddel om de gezonde levensjaren te verlengen. Magnesium druppels zijn hiervoor ideaal, omdat ze een rol spelen in het natuurlijke celdelingsproces.

Zou Methusalem magnesium druppels hebben gebruikt? 

De leeftijd van Methusalem is spreekwoordelijk. Methusalem behoort tot de zogenaamde aartsvaders, waaronder ook Adam en Noach wordt gerekend. Volgens het oude testament zou Methusalem 969 jaar zijn geworden, waarmee hij de oudste aartsvader zou zijn. 

In de moderne tijd hebben we ook zogenaamde ‘superbejaarden’, maar ouder dan 122 jaar is nog nooit iemand geworden. 

Aan deze superbejaarden wordt steevast gevraagd wat hun ‘geheim’ is. Bij mijn weten is daarbij (extra) magnesium of magnesium druppels, nog nooit genoemd. Toch zou dit, in combinatie met goede genen, wel eens een geheim kunnen zijn van oud worden. 

Magnesium behoefte blijft, maar opname neemt af

De Italiaanse hoogleraar Mario Barbagallo onderzocht de magnesium status bij ouder wordende mensen. Zoals hij had verwacht nam deze af, naarmate de leeftijd vorderde. De toename van de zuurgraad van het lichaam is hiervan de reden. Daardoor is het lichaam minder in staat om magnesium op een efficiënte manier uit het voedsel te halen. Dit leidt op zijn beurt weer tot zogenaamd ‘metabolisch haperen’ en cellenverschrompeling. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Wat Barbagallo ook vond tijdens zijn onderzoek, was dat de magnesium status van 80-plussers weer toenam. Kennelijk waren de ouderen in dit onderzoek beter in staat om magnesium op te nemen. Niet alleen een kwestie van goede genen en een goed functionerend metabolisme, maar vooral óók van een gezond dieet waarin voldoende magnesium aanwezig is. 

Magnesium suppletie is verstandig

Als je niet alleen wilt vertrouwen op je goede genen en beseft dat de magnesiumabsorptie moeizamer verloopt naarmate we ouder worden, dan is het nemen van extra magnesium een goed besluit. Magnesium druppels zijn hiervoor een makkelijke keuze, omdat ze zich makkelijk laten mengen met andere voeding. Zo kan het in een warme maaltijd worden verwerkt, maar ook in een lekkere kop koffie. Magnesium is niet een veelvoorkomend mineraal in onze dagelijkse voeding, terwijl het lichaam het wel nodig heeft. Maak het jezelf dus makkelijk door magnesium druppels te suppleren. 

Natuurlijke aanvulling door magnesium druppels

Volgens de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vormen ouderen een risicogroep als het gaat om een mogelijk magnesiumtekort. Het lichaam kampt namelijk op oudere leeftijd met een afnemend absorptievermogen als gevolg van stress, medicatiegebruik en andere leefstijlfactoren. Ook de overdaad aan calcium in onze voeding helpt hierbij niet.

Toch is dit niet bij iedereen zo, zoals bleek uit het onderzoek van Barbagallo. Hoewel hier een kleine geluksfactor verstopt zit in de genen, is er ook zeker een deel waar we wel invloed op hebben. Een gezond dieet draagt hoe dan positief bij. De aanvulling van je dieet met magnesium druppels is daarbij van toegevoegde waarde om meerdere redenen. Zo draagt magnesium onder andere bij aan behoud van normale botten en een normaal energieleverend metabolisme. 

Magnesium druppels naar behoefte aanvullen

Met Zechsal magnesium drops kun je naar behoefte magnesium aan je eten of drinken toevoegen. De zuivere druppen zorgen dat je op een natuurlijk wijze extra van dit essentiële mineraal binnen krijgt. Het is belangrijk dit regelmatig te blijven doen, omdat het lichaam het mineraal niet kan opslaan of bufferen. Met andere woorden: geleidelijke aanvoer werkt het beste. Jonger wordt je er niet van, maar wel minder snel oud.