Spring naar de content
bron: anp

Ombudsvrouw slaat plank mis

Het is een fraai tableau: een aspirant-omroepje dat slechts schrille meningen en complottheorieën verspreidt, een clueless toezichthouder die ze probeert te wippen met een valse beschuldiging van 'desinformatie', en de twee belangrijkste nieuwsrubrieken van de NPO die gedwee bij het schervengericht assisteren. Jan Kuitenbrouwer over de berisping van Ongehoord Nederland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Kuitenbrouwer

Pim Fortuyn poseerde ooit op de cover van HP/De Tijd met zijn mond gesnoerd door een zijden stropdas. Die week stond hij dus op het omslag van HP/De Tijd, als columnist in Elsevier (oplage vijf keer zo groot), figureerde hij in de nieuwskolommen van diverse kranten, was hij te zien en horen in verscheidene televisie- en radioprogramma’s en sprak hij ook nog een paar uitverkochte zaaltjes toe. En dat dus allemaal met die stropdas voor zijn mond. 

Alle rechtspopulisten doen het: roepen dat ze gecensureerd worden. Ze echoën het sentiment van de ontevreden kleine man: naar ons wordt niet geluisterd. Maar als radicaal rechts in Nederland ‘ongehoord’ is, hoe komen zij dan aan al die zetels in het parlement? Telepathie? Nu is er zelfs een zwaar gesubsidieerde nationale omroep genaamd Ongehoord Nederland (ON). Dat is net zoiets als een obese bedelaar achter het bordje 'Ik heb honger'.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap