Spring naar de content

Kooi bouwt mee aan een duurzame toekomst

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn hoofdpijlers binnen de
bedrijfsvoering van Kooi Camerabewaking. De laatste jaren is er toegewerkt naar een
duurzaam businessmodel, waarbij het evenwicht tussen maatschappij, milieu en winst
centraal staat. In dit artikel leest u meer over de stappen die Kooi onderneemt om een
duurzame onderneming te worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Verduurzaming van het productieproces

Kooi staat bekend als specialist op het gebied van tijdelijke beveiliging door middel van mobiele camerabewaking. De technologie wordt continu geïnnoveerd op het gebied van diefstalpreventie en broeidetectie. De verduurzaming van het productieproces is hierbij een belangrijk onderdeel. 

Tijdens de ontwikkeling van nieuwe mobiele cameramasten wordt de CO2-uitstoot beperkt door zuiniger om te gaan met grondstoffen en minder energie te verbruiken. Door bestaande producten te innoveren, is er een camerasysteem ontwikkeld dat volledig zelfvoorzienend draait, door middel van zonnepanelen. Daarnaast biedt Kooi de mogelijkheid voor een duurzame energievoorziening met de Solar Power Unit. 

CO2-Ladder

CO2-reductie is een belangrijk onderdeel van de verduurzaming van Kooi. Daarom is de organisatie bezig met een certificaat voor de CO2-prestatieladder. 

Aandacht voor een positieve werkcultuur

Duurzaamheid gaat verder dan het milieu of de maatschappij. De werkcultuur is tevens een belangrijk onderdeel van het beleid. Door het imago te versterken als duurzame, betrouwbare leverancier, zien werkzoekenden dat de werkgever bijdraagt aan een betere toekomst. 

Ook hier staat ontwikkeling centraal. Met de Kooi Academy worden medewerkers intern opgeleid. Daarnaast wordt het gestimuleerd om cursussen en opleidingen te volgen die interessant zijn voor de ontwikkeling van de werknemers.

Kooi geeft terug aan de maatschappij

Kooi heeft als beveiligingsbedrijf impact op de maatschappij. De organisatie is in de laatste jaren uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van beveiliging. Pieter Kooi, de oprichter van het beveiligingsbedrijf, is dankbaar voor deze ontwikkeling: 

“We zijn onze omgeving dankbaar dat wij in de jaren dat we bestaan zo hebben kunnen groeien en realiseren ons dat er ook mensen zijn die zich in een veel minder gelukkige positie bevinden. Daarom doen we graag iets terug voor de omgeving.”

Dit doet het bedrijf door goede doelen en initiatieven in de omgeving te ondersteunen door middel van een sponsoring. 

Wat zijn de toekomstplannen?

Kooi blijft ontwikkelen, wat betekent dat er nieuwe vestigingen bij komen. Het bedrijf is begonnen in Friesland, maar inmiddels beschikt de organisatie over meerdere internationale kantoren. Bij het openen van nieuwe locaties wordt er rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is er in Frankrijk een eigen pand gebouwd, waarbij in het ontwerp rekening is gehouden met duurzame materialen en grondstoffen. Bovendien is er gekozen voor een groene energievoorziening. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

De huidige beleidsvorming omtrent duurzaamheid wordt verder uitgevoerd, waarbij de ambitie ligt op CO2-reductie. Dit bestaat onder andere uit de verduurzaming van het wagenpark, de huisvesting en de stroomvoorziening van onze producten.