Spring naar de content

De voordelen van een slowjuicer in je huis

Zelfgemaakte sappen zijn een go-to geworden voor veel mensen die zich bewust zijn van hun gezondheid. Maar de meesten van hen zijn zich er niet van bewust dat de slowjuicer die ze selecteren van invloed is op de kwaliteit van het geproduceerde sap. Bij traditionele sapcentrifuges, ook wel centrifugale modellen genoemd, scheuren de snel draaiende messen het fruit en de groenten uit elkaar. En dit verwijdert de essentiële voedingsstoffen uit je sappen, waardoor er bijna geen voedingswaarde overblijft. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Om deze reden hebben de meeste mensen hun aandacht gericht op slowjuicers, die sap extraheert door fruit en groenten te malen en te persen. Deze sapcentrifuges genereren geen warmte tijdens het extraheren van sap. Dat maakt ze een ideale keuze voor niet alleen woningen, maar ook voor commerciële omgevingen. Ook in de zomer kun je goed gebruik maken van een slowjuicer in de keuken, een mobiele airco 9000 btu kan deze ruimte dan verkoelen zodat je alsnog je sapje kunt creëren. Het is een goed idee om hiervoor een slowjuicer te gebruiken vanwege de volgende voordelen van het hebben van dit apparaat in je huis! 

Pas ingrediënten aan

Cold press juicers zorgen ervoor dat je zo gezond en voedzaam mogelijk sap drinkt. Je kunt uiteraard een breed scala aan ingrediënten gebruiken om je sap te maken. Van tarwegras tot verschillende soorten fruit en groenten, de slowjuicer biedt veelzijdigheid van het hoogste niveau. Hun multifunctioneel vermogen is ideaal wanneer je wilt genieten van een gezond drankje, ongeacht de ingrediënten.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Brengt meer sap op

Slowjuicers leveren veel meer sap op dan conventionele juicers. Hun heavy-duty mortel zorgt voor maximale persing, waardoor sap van de hoogste kwaliteit wordt geproduceerd. Ook is het niet nodig om over te stappen op verschillende nozzles. Dat scheelt je tijd en die minuten kun je dan weer gebruiken voor een ander doeleinde. Zo sla je twee vliegen in één klap met behulp van de slowjuicer! 

Behoudt de voedingswaarde

Bij traditionele juicers worden de voedingsstoffen en vezels van het sap geoxideerd door de hoge warmte die wordt gegenereerd. Maar, zoals hierboven vermeld, produceren koude pers-sapcentrifuges geen hoge hitte. Dat helpt om alle voedingsstoffen en vezels van het ingrediënt intact te houden. Deze sapcentrifuges werken ook stil en efficiënt. Dat betekent dat je op elk moment van de dag je sap kunt maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over afleiding of lawaai voor je gezinsleden. 

De voordelen van het gebruik van een slowjuicer tonen aan dat dit niet zomaar een hype is, dit apparaat is echt here to stay. Deze juicers hebben namelijk zoveel voordelen die je niet wilt negeren en daarom zul je in je droomhuis zeker een slowjuicer moeten hebben. Zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je je sapcentrifuge koopt, zodat je het beste merk op de markt kunt kiezen en waar krijgt voor je aankoop van een slowjuicer. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook zeker op de eigenschappen en kwaliteiten van de verkrijgbare juicers.