Spring naar de content
bron: vpro zomergasten

Zomergasten 2022: over het ‘gewicht’ van Humberto Tan

Jan Kuitenbrouwer keek naar de eerste Zomergasten van 2022. Te gast was presentator Humberto Tan. Kuitenbrouwer had graag iets meer gehoord over de 'rommelige achterkant' van de televisie. Het gemodder bij RTL bijvoorbeeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Kuitenbrouwer

Hoe bepaal je of een gast geschikt is voor Zomergasten? Vaak wordt de zwaartekracht erbij gehaald. Je moet van voldoende ‘gewicht’ zijn. Ik vermoed dat men daar ‘intellectueel gewicht’ mee bedoelt. Ik kan zo een reeks mensen noemen die deze weegtest moeiteloos zouden doorstaan, maar mij geen lange zomeravond aan de buis gekluisterd zouden houden. En ook een reeks mensen voor wie je niet direct een verstevigde stoel hoeft aan te slepen, maar die er vast iets leuks van maken.

Over de eerste Zomergast van 2022, afgelopen zondag, Humberto Tan, werd die vraag ook weer opgeworpen: was hij wel ‘zwaar’ genoeg? En, ook onvermijdelijk: dankte hij de uitnodiging misschien aan zijn huidskleur? Je kunt je afvragen hoe erg dat zou zijn. Als de Nigeriaanse televisie ook aan Zomergasten deed, zou de enige witte talkshowgastheer van Nigeria een geschikte gast zijn.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap