Spring naar de content

Waarom Amazon aandelen zo populair zijn

Amazon aandelen kopen is een geweldige manier om te investeren in een bedrijf met een sterke staat van dienst op het gebied van technologie, vooruitstrevendheid en groei.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Als je wilt beginnen met beleggen in aandelen, kun je overwegen om aandelen van Amazon te kopen. Amazon is in feite de grootste e-commerce retailer in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd opgericht in 1994 en heeft nu meer dan 200 winkels in Noord-Amerika, Europa, Azië, Australië en Zuid-Amerika. Naast de verkoop van consumentenelektronica, nieuws, boeken, speelgoed, kleding en andere goederen, verkoopt Amazon ook zijn eigen apparaten en services.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Waarom investeren in Amazon-aandelen?

1. Lage prijzen

Het is algemeen bekend dat Amazon lage prijzen heeft. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat ze dit kunnen bereiken door hun enorme schaal. Ze kunnen betere deals sluiten met leveranciers en die besparingen doorvoeren richting consumenten.

2. Gemak

Een andere reden waarom je in Amazon.com zou moeten investeren door hun aandelen te kopen, is dat ze handige diensten aanbieden. Veel mensen winkelen liever online dan bij fysieke winkels. Met Amazon kun je bijna alles vanaf iedere plek ter wereld bestellen. Het enige dat je hoeft te doen, is inloggen op amazon.com en de bestelling plaatsen.

3. Amazon-aandelen zijn betaalbaar

Wanneer je voor het eerst over Amazon hoort, denk je misschien dat het te duur is om te kopen. De aandelenkoers van het bedrijf is echter relatief stabiel gebleven sinds de beursgang. Dit betekent dat beleggen in dit bedrijf een stabiele markt betreden waarbij weinig risico’s spelen en het zich kunnen veroorloven om Amazon-aandelen te kopen zonder exorbitant geld te verliezen.

4. Diversificatie

Het diversifiëren van je portefeuille is een slimme zet. Door je geld over meerdere activa te spreiden, verklein je jouw eigen risico. Wanneer je Amazon-aandelen koopt, investeer je in een groot bedrijf. Dit betekent dat je het risico verkleint dat je alles kwijtraakt als er iets misgaat bij één aandeel. 

6. Amazon is winstgevend

Amazon rapporteerde vorig kwartaal een handelswinst van $ 6 miljard. Dat was hoger dan analisten hadden verwacht. 

7. Amazon breidt uit naar nieuwe gebieden

Amazon is niet alleen een e-commerce gigant, maar betreedt nu ook de wereld van cloud computing. Met deze visie probeert Amazon te profiteren van de explosieve groei van internet. 

8. Dividend

Het Amazon-aandeel wordt momenteel veel verhandeld. Beleggers die aandelen van Amazon bezitten krijgen ook nog eens elk jaar dividend van het bedrijf.