Spring naar de content
bron: VPRO Zomergasten

Zomergasten 2: speelse geest in iets te strak keurslijf

In de tweede aflevering van dit seizoen van Zomergasten was het de beurt aan Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN AMRO. Jan Kuitenbrouwer zag in haar een atypische bancair econoom, wat hem kon bekoren. Tegelijkertijd wordt het volgens Kuitenbrouwer wel weer eens tijd voor een beetje meer chaos in het programma.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Kuitenbrouwer

Je ziet de laatste jaren steeds vaker ‘wonderkinderen’ als Zomergast. Het format vraagt om gasten die genoeg in hun mars hebben om een avond lang boeiend te kunnen spreken en tegelijk is er druk vanuit de NPO om te ‘verjongen’, dus dan kom je al gauw uit bij jeugdige hoogvliegers. En dan maar hopen dat ze het waarmaken. De tweede Zomergast van dit seizoen, Sandra Phlippen, hoofdeconoom van ABN AMRO, slaagde daar goed in.

Zij is dan ook iets ouder dan ik aanvankelijk dacht. Haar keuzefilm was Dead Ringers van David Cronenberg. Hoe komt een vrouw van in de dertig in aanraking met een nog zelden vertoonde cultfilm uit 1988, vroeg ik mij af, maar tel daar tien jaar bij op − Phlippen is 44 − en je ziet het scenario: begin jaren negentig, een VHS-kopie en een vroegrijp meisje.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap