Spring naar de content
bron: pexels

Financiële zekerheid creëren? Hoe vermogensplanning bijdraagt aan financiële rust

Heb jij je financiële zaken op orde? Slechts een minderheid slaagt erin om zonder financiële zorgen door het leven te gaan. En dat wordt er in deze tijd niet beter op. Komt de maatschappij na corona net weer op gang, zitten we met de oorlog in Oekraïne, stijgende brandstofprijzen, energiekosten die door het dak gaan en een onaangename inflatie.   

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Toch is financiële zekerheid een van de basisbehoeftes in ons leven. Financiële rust zorgt ervoor dat je lekker kunt slapen ’s nachts. Sterker nog, financiële rust verbetert de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties. Dus is jouw financiële rust ver te zoeken? Dan is het nu de hoogste tijd om hier serieus mee aan de slag te gaan.   

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Wat is financiële zekerheid voor jou?

Voldoende geld hebben om lekker van te leven én leuke dingen te doen. Wie wil dat nu niet? Ook jij kunt dit bereiken door nu aan je financiële zekerheid te werken. Dit kun je doen door je inkomen te verhogen en je kosten zo laag mogelijk te houden. Hiermee ben je er nog niet, want voor je het weet leef je ook met een hoger inkomen van loonstrook naar loonstrook.

Je hebt nu eenmaal verantwoordelijkheden in dit leven. Je baan, je gezin en alle financiële verplichtingen, zoals je hypotheek, belastingen, ziektekosten en eventueel de studiekosten van je kinderen. Je financiën op rolletjes laten lopen is niet altijd even makkelijk. 

Financiële zekerheid nastreven is mooi, maar wat is het eigenlijk? Dit heeft voor iedereen een andere betekenis, maar het belangrijkste is dat je:

  • Controle hebt over je uitgaven;
  • Financiële tegenvallers op kunt vangen;
  • Doelgericht op weg bent om je financiële doelen te halen;
  • Het leven kunt leiden dat je graag wilt. 

Hoe krijg je financiële zekerheid?

Als je financiële rust en zekerheid wilt bereiken kijk je uiteraard naar de mensen die dit al bereikt hebben. Dat zijn de beste leermeesters. Deze mensen hebben vaak een aantal eigenschappen met elkaar gemeen: 

Mindset: Je financiële DNA bepaalt voor een belangrijk deel hoe jij met geld omgaat. De financiële keuzes die je maakt komen voort uit je karakter, persoonlijkheid en de financiële opvoeding uit je jeugd. Weten wat je sterke en zwakke punten zijn is je eerste winst. 

Controle: Geef jij je geld net zo hard uit als het binnenkomt? Dan is de kans klein dat je financiële rust ervaart. Emoties spelen een belangrijke rol in de manier waarop je met geld omgaat. Weet jij je impulsen te controleren, zodat je niet ongelimiteerd geld uitgeeft? Denk liever op de lange termijn. Investeren is belangrijker dan consumeren.   

Motivatie: De mensen die uiteindelijk financieel vrij worden hebben allemaal een bepaalde motivatie. Hierdoor stellen ze doelen in hun leven en doen er alles aan om deze te bereiken. Wil je financieel onafhankelijk worden, dan heb je de juiste mix van prioriteiten, discipline en risicobeheersing nodig. 

Met een helder doel voor ogen wordt het een stuk makkelijker om die financiële zekerheid te bereiken. Toch is het lastig om wijs te worden uit alle opties en regels in de financiële wereld. Veel financiële producten zijn onnodig complex gemaakt. Daarom helpen de financieel adviseurs en planners van Excellent Finance jou graag om meer zekerheid en rust in je financiële toekomst te brengen. Ontdek wat er nodig is voor financiële rust en zekerheid met goede vermogensplanning

Financieel advies is altijd waardevol

Goed financieel advies is op elke leeftijd van onschatbare waarde. Veel financiële zaken regel je voor langere tijd, dan wil je het ook meteen goed doen. Denk bijvoorbeeld aan je pensioen, hypotheek en beleggingen. 

Je persoonlijke situatie verandert door de jaren heen en jij wilt dat je financiële situatie met je meegroeit. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Verkeerde keuzes die je nu maakt, kunnen je later duur komen te staan. Elke keuze is van invloed op je toekomstige financiële situatie. 

Mis je nu de rust en zekerheid die geld je kan geven? De onafhankelijke financieel adviseur van Excellent Finance helpt je graag met persoonlijk financieel advies