Spring naar de content

Thuis bij de Bagijntjes

Het echtpaar Karel en Ruulke Bagijn woont in New York, waar zij een hoge functie heeft bij investeringsmaatschappij Carlyle. Hij is gepensioneerd journalist. ‘Schrijf maar op: zijn vrouw onderbreekt hem voortdurend.’ 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Schalekamp

“Sommige mensen nemen het vliegtuig om in Central Park te kunnen wandelen, wij nemen de lift.” En hij drukt op knopje L, van Lobby, waar de conciërge een sprintje trekt door de marmeren hal om de deur naar Fifth Avenue open te kunnen houden. Oversteken en je staat in het park. Karel en Ruulke Bagijn wonen dertighoog in New York, waar zij in de leiding zit van Carlyle, een van de grootste private equity- en investeringsbedrijven ter wereld. En waar hij zich bezighield, een beetje, met de opvoeding van hun zoon, nu 19, maar vooral met rondscharrelen door de stad met zijn fotocamera in de aanslag. Zij is 51, hij 74 en in een vorig leven journalist voor Het Parool, als politieverslaggever, Suriname-specialist, als buitenlandredacteur. “Jan-Reijer vroeg ik weleens of hij het niet stom vond om zo’n saaie vader te hebben, die niet werkt. ‘Nee hoor,’ zei die, ‘ik ken geen vader die zoveel oorlogen heeft overleefd.’”

“Tempura et crevettes. Après, tartare de thon, s’il vous plaît.” Hun stamtent is een Franse bistro in 61st Street, vlak bij Madison Avenue. La Goulue, een restaurant dat best veel weg heeft van het Amsterdamse Le Garage, met zijn houten lambrisering en vele spiegels, maar vooral door de clientèle: zelfbewust en zo te zien niet de kleding bestellend bij H&M. Deftig volk. In het hoekje luncht een dame in haar eentje, een hoedje op en iets bijzonders van Tiffany’s in haar oren, naast een tafel waar een grootvader zijn kleinkind fêteert, mooie vlechten in heur haren. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap