Spring naar de content

4 signalen die aangeven dat je wil switchen van baan

Je verandert niet zomaar van baan. Het is een flinke stap waarbij er wellicht veel op het spel staat. Het is dan ook voor veel mensen een behoorlijk lastige keuze om te switchen van baan, maar misschien wel de juiste keuze. Hieronder staan vier signalen op een rij die erop duiden dat het tijd is voor een nieuwe job.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

1. Werk-privébalans

Werk is belangrijk, maar familie en vrienden zijn belangrijker. Wanneer je tot in de late avonduurtjes nog achter jouw laptop zit en bijna geen tijd meer doorbrengt met jouw gezin, moet er een belletje gaat rinkelen. Natuurlijk kunnen er afspraken zijn gemaakt waarbij overwerken normaal is, maar wanneer dit ten koste gaat van jezelf en van jouw gezin zal dit alleen maar averechts werken.  

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

2. Niet genoeg uitdaging, of juist te veel

Gaan de werkzaamheden van een leien dakje? Dat is natuurlijk een goed teken. Maar wanneer je de dagelijkse werkzaamheden altijd zonder enige moeite kunt uitvoeren is het wellicht een teken dat je niet genoeg uitdaging krijgt. Misschien is het tijd voor een andere functie die goed aansluit op jouw specialiteiten. Maar let erop dat je ook weer niet té veel hooi op jouw vork neemt, want dit kan weer zorgen voor de nodige stress.

3. Te weinig salaris

Vind je dat je te weinig salaris krijgt voor welke werkzaamheden jij verricht? Hiervoor hoef je natuurlijk nog niet direct te switchen van baan. Je kunt ook eerst vragen om loonsverhoging. Ontdek wel eerst wat iemand anders verdient voor dezelfde werkzaamheden als jij. Ligt dit veel hoger dan bij jou? Dan kun je een gesprekje met jouw manager aankaarten. Als jouw manager hier niet mee instemt is het wellicht tijd om ergens anders te solliciteren. 

4. Zonder plezier naar het werk

Ga jij met spanning op de zondagavond naar bed en zie jij als een berg tegen de maandagochtend op? Dat is geen goed teken. Je moet plezier hebben in het werk, want het werk is een groot onderdeel van jouw leven. Wanneer je met deze haatgevoelens naar jouw huidige baan gaat, is het een teken om op zoek te gaan naar iets anders wat wél bij jou past.

Zo vind je jouw droombaan

Oké, je neemt ontslag bij jouw huidige werkgever en gaat op zoek naar iets nieuws. Maar, waar liggen jouw interesses? Wanneer je dit lastig vindt kun je hulp inschakelen van een headhunter. Zo heb je bijvoorbeeld een headhunter in financiële dienstverlening, maar ook voor andere sectoren. De specialisten van Huxley zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en kunnen hierop inspelen. Zij matchen jou met een opdrachtgever die bij jou past. Zeg maar hallo tegen een nieuwe job!