Spring naar de content

Belangrijke verzekeringen voor ZZP’ers

Als je werkt als ZZP’er is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn. Er kan namelijk altijd
iets gebeuren, waardoor je in een financiële ruïne terecht kan komen. Wij vertellen welke
verzekeringen echt onmisbaar zijn als je werkzaam bent als ZZP’er.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je ZZP’er bent, is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat je een inkomen hebt als je door ziekte of een ongeluk arbeidsongeschikt raakt. Zonder deze verzekering ben je volledig afhankelijk van je uitkering, waardoor je maandelijks inkomen flink kan dalen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat je niet voor de kosten opdraait als je iemand anders schade toebrengt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je per ongeluk een glas omgooit in een restaurant. Als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je een eigen bedrijf hebt, is het verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) af te sluiten. Deze verzekering beschermt je bedrijf tegen aanspraken van derden, bijvoorbeeld als een klant schade heeft geleden door een product of dienst van jouw bedrijf.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat je huis of bedrijfspand is verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of stormschade. Deze verzekering is vooral belangrijk als je een eigen huis of bedrijf hebt. Er zijn altijd verschillende opties, dus kijk altijd goed wat bij jouw persoonlijke situatie past. Vergelijk zorgverzekeringen, opstalverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen altijd met elkaar zodat je de juiste keuze komt maken.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Inboedelverzekering

Als je een inboedelverzekering hebt, ben je verzekerd tegen schade aan je spullen door bijvoorbeeld brand, inbraak of waterschade. Dit is een erg belangrijke verzekering, omdat de kosten van vervanging van je spullen vaak erg hoog zijn.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat je gratis gebruik kan maken van een advocaat. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld in een geschil terechtkomt met je baas of een klant. Zonder deze verzekering moet je de kosten van een advocaat zelf betalen, wat vaak erg duur is.

Deze verzekeringen zijn echt onmisbaar als je ZZP’er bent. Het is dus erg belangrijk om goed verzekerd te zijn, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.