Spring naar de content
bron: Mieke Meesen

Populistische kletskoek

Via hittegolven en klimaatvluchtelingen komen de Foute Jongens te spreken over de lotgevallen van Rob Jetten en Ed Nijpels.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Foute Jongens

Rob: En? Heeft u de hitte deze zomer een beetje kunnen mannen, mijnheer Van Amerongen? U bent inwoner van de Algarve. Als ik onze emigratiecijfers naar aanleiding van het boeren-, burgers- en nu zelfs ook buitenlui-onterende Rutte IV-gemanipuleer goed interpreteer, is dat inmiddels de dertiende provincie van Nederland. Toch liepen de temperaturen bij u aanmerkelijk hoger op dan bij ons. Regelmatig dik veertig graden, begrijp ik, en dientengevolge grote bosbranden. Een vriendin van mij die nabij Vale do Lobo woont moest haar villa zelfs ontvluchten toen de vlammenzee haar achtertuin bereikte. Filmpje van gezien. Scary!

In Nederland was het op één dag 39,4 graden. Niet overal hoor, maar in Maastricht, op dinsdag 19 juli om 16.40 uur. Nu valt er inderdaad te discussiëren over de vraag of Maastricht überhaupt wel tot Nederland behoort. Maar laten we dat een andere keer doen. Gaan we een avondje met Ruben Oppenheimer en Willy Brokamp doorzakken bij café De Pieter. Het zal nadien even speuren zijn naar publicabele antwoorden, maar die vinden we vast wel. Nu gaat het mij vooral om de totale hysterie waardoor zowel beleidsbepalend als -informerend Nederland rondom diezelfde 19de juli was bevangen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap