Spring naar de content
bron: pexels

Vintage meubels versturen: zo doe je dat

Tweedehands spullen versturen wordt steeds gemakkelijker. Door het aanbod van verschillende online marktplaatsen die zich richten op tweedehands goederen, heb je zo een koper gevonden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Maar hoe werkt het versturen van bijvoorbeeld kleding, speelgoed en meubels? In dit artikel krijg je antwoord op jouw vragen!

Verkocht!
Je hebt een mooi bod gekregen op jouw vintage kastje en wil hem verkopen. Ophalen is in dit geval geen optie, omdat de koper zich in Frankrijk bevindt. Geen probleem! Je kunt gemakkelijk een pakket verzenden, ook naar het buitenland. Nadat je het geld hebt binnengekregen, ga je op zoek naar een logistiek bedrijf dat ervoor zorgt dat jouw pakket in goede staat aankomt bij de koper. Kies in het geval van een kast wel voor grote pakketten versturen, zodat de vervoerder rekening kan houden met de grootte van het pakket.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Inpakken maar

Bij een kast is het belangrijk om vooral de hoeken en poten goed te beschermen. Dit doe je met bijvoorbeeld piepschuim. Heb je nog piepschuim liggen van een eerder ontvangen pakket? Dan kun je dit hergebruiken. Ook kun je koelboxen van piepschuim kopen. Deze snijd je gemakkelijk in stukken. Je kunt overigens ook overwegen om de kast, als het mogelijk is, uit elkaar te halen. Dan kun je de onderdelen gemakkelijk verpakken in stevig karton. Vergeet niet om alle schroeven, pluggen en andere bevestigingsmaterialen stevig te verpakken en mee te sturen. 

Bekijk ook altijd de verpakkingsrichtlijnen van de vervoerder. Bepaalde vervoerders eisen bijvoorbeeld extra breed plakband of een pakket op een pallet vanaf een bepaald aantal kilo’s. Wanneer je je houdt aan de richtlijnen weet je zeker dat de vervoerder jouw pakket meeneemt. 

Verzendklaar maken

Verwijder bij hergebruik van dozen alle oude barcodes en vervoergegevens van de verpakking. Zorg ervoor dat je de vrachtbrief of het label goed vastmaakt en geef eventueel aan hoe de zending moet worden afgehandeld. Bijvoorbeeld door boven en onder op de doos te schrijven, of breekbaar. Het is belangrijk om contactgegevens van zowel ontvanger als afzender op vrachtbrief of verzenddocument te zetten. Controleer de gegevens goed en zorg voor een verzendetiket waar het adres duidelijk op staat. 

Is de waarde van jouw pakket hoog? Overweeg dan om het pakket verzekerd te verzenden. In het geval van schade, diefstal of vermissing ben je dan verzekerd tegen de onkosten. Maak in dat geval wel duidelijke foto’s van het pakket voordat je het verzendt. Zo kun je bewijzen dat je het pakket goed hebt verpakt, zowel aan de binnen- als buitenkant.

Aangetekend versturen

Sommige aanbieders versturen pakketten standaard aangetekend. Wanneer je een pakket aangetekend verstuurd, moet de ontvanger tekenen voor ontvangst. Hiermee kun je de zending ook volgen en je ontvangt een bewijs voor versturen en ontvangen. Soms zitten de kosten al in de verzendprijs en soms betaal je een toelage voor het aangetekend versturen van pakketten. Overigens is een zending dan ook deels verzekerd. Je kunt je pakketje ook extra verzekeren, zoals hierboven beschreven.