Spring naar de content

Altijd al in het onderwijs willen werken?

Meer dan 10 weken per jaar vakantie, een goed salaris en veel afwisseling. Dit is een greep uit alle voordelen van het werken in het onderwijs.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Houd je niet van kleine kinderen? Kies dan voor het voortgezet onderwijs, MBO of HBO. Sta je liever niet voor de klas? Dan zijn er toch een tal van mogelijkheden binnen het onderwijs. Daarnaast hebben de personeelstekorten in het onderwijs de afgelopen jaren gezorgd voor veel baankansen en betere arbeidsvoorwaarden. Heb jij altijd al in het onderwijs willen werken? Lees dan gauw verder. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Wel in het onderwijs maar niet voor de klas

Zoals we al genoemd hebben is het niet vanzelfsprekend om voor de klas te zijn wanneer je werkt in het onderwijs. Er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden! Wanneer je de opleiding communicatie hbo hebt gevolgd, kun je aan de slag als communicatieadviseur bij een onderwijsinstelling. Als communicatieadviseur ga je aan de slag met verschillende marketingcampagnes om de naam van de school te promoten en verbeteren. Ook zal je bezig zijn met het werven van nieuwe leerkrachten en daarbij de huidige leerkrachten betrekken. Daarnaast zal je het bestuur adviseren om zo de communicatie tussen de werknemers en het bestuur te verbeteren. Niet alleen geldt hierbij ook de 10 weken vakantie per jaar maar ook ligt het salaris van een communicatieadviseur boven modaal. 

Presentatie talenten omzetten in lesgeven

Ben je altijd al een ster geweest in presenteren en vind je het leuk om met kinderen of jongvolwassenen te werken? Dan is het lesgeven voor de klas misschien wel wat voor jou! Zo kun je met je huidige HBO opleiding vaak ook voor een bepaald vak van je opleiding les in geven. Je gaat lesgeven aan jong volwassenen over een vak wat je zelf ook hebt gestudeerd en dus uit eigen ervaring kan delen. Werk je liever met kinderen dan is het basis of voortgezet onderwijs een leuke keuze. Hiervoor dien je wel een opleiding te volgen maar gelukkig kan dit ook naast je huidige baan of opleiding. De pabo deeltijd is te volgen vanuit verschillende steden of vanuit huis. Heel fijn als je dus een carrièreswitch wilt maken zonder dat de opleiding daarvoor je jaren gaat kosten. 

Kortom, werken in het onderwijs hoeft niet gelijk te betekenen dat je voor de klas moet staan. Er zijn naast de communicatieve banen ook nog administratieve mogelijkheden wanneer je sociale vaardigheden niet je sterkste punt zijn. Zo hoef je dus geen docent te zijn om toch te kunnen genieten van de voordelen die de onderwijsbranche met zich mee brengt. Ideaal!