Spring naar de content
bron: pexels

4 manieren om geld te besparen op jouw volgende energierekening

De volgende energierekening kan als een schok komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Door de stijgende kosten en de komst van de koudere maanden kan het een uitdaging zijn om bij te houden wat je uitgeeft aan het verwarmen en koelen van je huis. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je energiekosten te verlagen zonder dat dit ten koste gaat van comfort of levenskwaliteit. Van kleine veranderingen zoals het vervangen van gloeilampen en het loskoppelen van elektronica wanneer het niet in gebruik is tot grotere investeringen zoals het vervangen van ramen of het verbeteren van de isolatie.

Vervang de gloeilampen

Oude gloeilampen verliezen meer dan 90% van de energie die ze verbruiken als warmte, dus het is geen verrassing dat ze één van de grootste boosdoeners zijn in het verspillen van energie. Overschakelen op LED-lampen bespaart je niet alleen geld op de volgende energierekening, maar helpt ook het milieu. Led lampen verbruiken tot 90% minder energie dan gloeilampen, gaan 10 keer langer mee en produceren daarnaast ook nog eens minder warmte.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Gebruik verwarming en airconditioning alleen wanneer dat nodig is

Veel mensen realiseren zich niet dat bijna de helft van je energierekening opgaat aan het verwarmen en koelen van je huis. In de winter is het besparen hierop lastiger. Maar je kunt de energiekosten verlagen door voorzichtig te zijn met het gebruik van verwarming en airconditioning. Verder kan je ook gebruik maken van een houtkachel of een dekentje om het comfortabel te hebben bij lagere temperaturen. Hierdoor zal je al snel geld besparen op jouw energierekening.

Ramen en deuren

Door ramen en deuren te upgraden kun je energiekosten op termijn verlagen. Nieuwe ramen met een hoog rendement kunnen je energierekeningen met wel 30% verlagen. Afhankelijk van het type ramen dat je momenteel hebt, kan je mogelijk belastingvoordelen krijgen voor het vervangen van deze ramen door nieuwe energie-efficiënte ramen. Een energierekening verlagen door het installeren van beter isolerende ramen en deuren is dus een goede optie, Verder kun je ook altijd nog energie vergelijken. Dit geeft je een overzicht van de providers die er zijn en hoe je mogelijk veel geld op deze kostenpost kunt besparen. Dit is over het algemeen de meest bekende techniek, maar deze wordt eigenlijk nog niet voldoende gebruikt. Er is hier namelijk ontzettend veel winst op te behalen!

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan je helpen geld te besparen terwijl je comfortabel kunt blijven leven. Een slimme thermostaat kan op afstand worden bediend vanaf een telefoon of computer, wat betekent dat je de temperatuur vanaf elke locatie kunt wijzigen.