Spring naar de content

Struinen over de nostalgische herfstmarkt in Basel

Geniet van een heerlijk Basel in het najaar. Struin over de nostalgische herfstmarkt, dompel onder in kerstsferen op de mooiste kerstmarkt van Europa.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Geniet van Zwitserse specialiteiten. Verken de twinkelende stad vanuit het romantische reuzenrad. Dwaal door één of meer van de wel 40 musea in de stad en pak de laatste warme zonnestralen op het terras van de buvettes langs de Rijn. Basel in de herfst is gewoon fijn.

Nostalgie op de Basler Herbstmesse

Het romantische reuzenrad op de herfstkermis Basler Herbstmesse

De geschiedenis van de Herbstmesse in Basel gaat 550 jaar terug toen door het concilie van Basel werd besloten rond Pinksteren en bij het intreden van de herfst op een jaarmarkt mocht worden georganiseerd. Naast een typisch Zwitserse ambachtsmarkt waar chocolade, kaas en klokken aan de man worden gebracht. De Herbstmesse is meer dan romantiek in het reuzenrad, maar een must visit voor fijnproevers van de vele Zwitserse specialiteiten.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Basler Herbstmesse
29 oktober t/m 13 november 2022

Kom in kerstsferen op de Basler Weihnacht

Basler Weihnacht, de grootste kerstmarkt van Zwitserland

De geur van glühwein, twinkelende lichtjes in kerstbomen, de allermooiste kerstornamenten en schilderachtige pleinen. De kerstmarkt van Basel aan de Rijn op de Barfüsserplatz en Münsterplatz is de mooiste en grootste van Zwitserland en werd in 2021 zelfs verkozen tot beste kerstmarkt van Europa.

Basler Weihnacht
24 november t/m 23 december 2022

25 jaar Fondation Beyeler Basel

Het Fondation Beyeler in Basel bestaat 25 jaar.

Sinds de oprichting in 1997 in Fondation Beyeler een van de meest bezocht kunstmusea in Zwitserland. De gerenommeerde collectie van verzamelaars- en galeriehoudersechtpaar Ernst en Hildy Beyeler omvat bijna 400 werken van toonaangevende kunstenaars van 1800 tot heden. Ter ere van het 25-jarig bestaan opent op 30 oktober de indrukwekkende panoramische jubileumtentoonstelling  met als speciale gast Duane Hanson.

Fondation Beyeler Jubileumtentoonstelling
30/10/2022 – 08/01/2023

Basel aan de Rijn op een prachtige herfstmorgen.

Basel uit de kunst

Basel staat bekend om de ideale combinatie tussen oud & modern. Dat zie je ook terug in de kunst en architectuur. Er zijn bijna 40 musea met tentoonstellingen van wereldklasse. Basel ontwikkelde zich in de jaren tachtig tot de graffiti-hotspot van Zwitserland. Bijzonder mooie graffiti en muurschilderingen zijn te bewonderen langs de sporen tussen het SBB-treinstation. Maar ook onder de Zwarte Woudbrug, in de haven en rond de Schänzli. En natuurlijk op de Bell-Areal, waar het grootste straatkunstwerk Change of Colours. Dit werk werd gemaakt door meer dan 30 verschillende kunstenaars op een muur van 1700 vierkante meter.

Klik hier voor meer Basel deze herfst.