Spring naar de content

De beste patience-spellen om snel tussendoor te spelen

Als je maar een paar minuten tijd hebt en toch een leuk patience spel zoekt dat je ook op je mobiel kunt spelen, is patience een uitstekende keuze. Nu zijn er honderden patience games te vinden, maar  je maar een paar minuten tijd en wil je toch snel even een geweldig solitaire spel spelen? Dan moet je eens naar deze drie patience spellen kijken. Ze zijn spannend, snel te spelen en zien er ook nog eens goed uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Patience Windows XP

Vergis je niet, dit spel is zo populair dat er ook een mobiele versie van is gemaakt, je hoeft dus echt niet je oude Windows PC uit het stof te halen.. Microsoft Patience Windows is een van die spellen die het patence spel heeft geintroduceerd bij miljoenen mensen. Voor velen was het zelfs een van de eerste computerspellen die ze speelden. Daarom heeft ook nu dit spel nog vele miljoenen aciteve spelers en beweren de echte fans wel eens dat dit het beste Patience spel ooit gemaakt is. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Hoewel je zeker niet altijd binnen een kwartier klaar kunt zijn met dit spel, kun je op elk moment pauzeren en verder spelen. Dat maakt het spelen van Patience Windows XP, naast het leuke retro thema juist zo leuk. Even snel een kaartje leggen is zo gedaan, of dat nu in de trein, op het perron of op het werk is.

Klondike 1 Gratis Patience

De meeste mensen die gratis patience willen spelen kiezen voor Klondike. Klondike 1 is de versie van patience waarbij je steeds één kaart van de stapel pakt. Dit wordt gezien als een makkelijkere versie dan bijvoorbeeld Klondike 3 waarbij je drie kaarten uit de trekstapel pakt. Er zijn verschillende Klondike spellen, maar daarvoor hoef je niet ver te zoeken. Je vindt ze namelijk allemaal op onze website met de beste en leukste solitaire en patience spellen.

Verder werkt Klondike 1 hetzelfde als andere patience spellen. Zo mag je alleen een kaart onder een andere kaart plaatsen als deze lager in rang is. Je plaatst een 2 onder een 3 en een 3 onder een vier. Belangrijk is dat de kleur van de kaarten moet afwisselen. Rood onder zwart en omgekeerd. Hierbij maakt het type kaart dan weer niet uit, de kleur is het belangrijkste. Ook bij dit spel kun je het spel weer te allen tijd pauzeren, waardoor je dus snel wat kaarten kunt leggen en vervolgens weer terug aan het werk kunt.