Spring naar de content

Handelen in digitale valuta blijft ondanks hoge inflatie populair

Hoewel de inflatie de afgelopen periode sterk toenam, is van een dip in de handel in digitale valuta vooralsnog geen sprake.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door:

Het aantal mensen wat een crypto cursus gevolgd heeft blijft groeien; het bereidt hen voor op de handel in deze digitale munten. Sommigen zien de digitale munten als een serieuze asset, een betaalmiddel, anderen proberen te voorspellen hoe de koers zich zal ontwikkelen om op deze wijze een fraai rendement te behalen. Het is in dit laatste geval een goed alternatief voor andere beleggingsproducten, zoals aandelen, forex en obligaties. Overigens neemt ook de handel in aandelen nauwelijks af, doordat de rente bij banken vooralsnog relatief laag is. Door te handelen in aandelen hopen investeerders hun koopkrachtverlies als gevolg van de inflatie enigszins te compenseren. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Goede voorbereiding essentieel bij handel in crypto 

Wie voor het eerst in digitale valuta handelt zal al snel opmerken, dat dit nauwelijks te vergelijken is met de aankoop van aandelen of obligaties. Bij de handel in crypto’s wordt aangeraden de munten na de aankoop hiervan over te zetten naar een eigen digitale portemonnee. Op deze manier wordt voorkomen dat de munten verloren gaan, op het moment dat een handelsplatform failliet gaat. Daarbij zijn de koers van deze digitale munten volatieler dan de meeste aandelen. Een goede voorbereiding is essentieel. Het volgen van een crypto cursus is een van de mogelijkheden die men hierbij heeft. Daarnaast wordt aangeraden het nieuws rond de diverse crypto’s te blijven volgen. Een platform dat je deze mogelijkheid biedt is Alles Over Crypto

Pas op voor munten zonder duidelijke use case 

Op de markt voor digitale munten worden regelmatig munten aangeboden zonder heldere use case. Het kan hierbij gaan om de pump and dump-munten, waar onder meer de AFM eerder voor waarschuwde. Om te voorkomen dat men hier zelf slachtoffer van wordt, is het belangrijk uit te zoeken waarvoor een munt gebruikt wordt of zal worden. Op de website achter de verschillende munten vind je vaak een whitepaper, waarin deze use case wordt uitgelegd. Kijk hierbij ook naar het team wat de munt ontwikkeld heeft. Is er online informatie te vinden over hun achtergrond? Het kan iets zeggen over de betrouwbaarheid van de munt en daarmee over het risico dat je in korte tijd een groot deel van je investering verliest. 

Diverse crypto’s zeer volatiel afgelopen maanden 

Net als een groot aantal aandelen, hebben ook digitale munten aan waarde verloren de afgelopen maanden. Hier zijn verschillende redenen voor te noemen. Denk aan de oorlog in Oekraïne, de hiermee gepaard gaande oplopende inflatie in de hele wereld en bijvoorbeeld de spanningen tussen China en de Verenigde Staten rondom Taiwan. Onzeker is hoe de waarde van de diverse valuta zich de komende maanden zal ontwikkelen.