Spring naar de content

5 tips voor het kopen van de beste vacumeermachine

Vacuümverzegeling verwijdert de meeste of alle zuurstof in de verpakking, waardoor de levensduur van het artikel wordt verlengd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Vacuümverzegeling is niet beperkt tot verbruiksartikelen; een breed scala aan niet-verbruikbare voorwerpen wordt regelmatig vacuüm verzegeld. Elk product dat waarschijnlijk wordt beschadigd door vocht, stof of andere externe elementen, kan baat hebben bij vacuümverpakking. Foto’s, kleding, souvenirs, schoenen, sieraden en andere items vallen in deze categorie. Voordat je hiermee aan de slag kunt gaan, moet je echter wel een zogeheten vacumeermachine aanschaffen. Om bij deze aankoop de juiste keuze te maken, doe je er goed aan om deze tips toe te passen. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Bepaal of je het wilt verplaatsen

Als je van plan bent je machine van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, zou een kleine draagbare machine ideaal zijn. Houd er echter wel rekening mee dat kleinere machines niet de prestaties en duurzaamheid van hun grotere tegenhangers hebben. De grotere, veelal vaste vacumeermachines zijn moeilijker te verplaatsen, maar kunnen wel meer zakken en moeilijker te sluiten goederen zoals vloeistoffen sealen. Houd dus ook in je achterhoofd wat je precies wilt vacumeren

Zorg voor een effectieve verzegeling

Een vacumeermachine moet de klus effectief kunnen klaren en zonder dat je elke zak opnieuw hoeft te sluiten. Voordat je een vacumeermachine koopt, moet je daarom altijd de effectiviteit van de afdichting evalueren. Onderzoek de kenmerken en specificaties, evenals de zuigkracht en snelheid van het vacuüm, om te bepalen of de sealer een succesvolle afdichting zal bieden. Het is een bonus voor jou als je een video kunt vinden die laat zien hoe de machine werkt. Een tutorial zorgt er namelijk voor dat je precies weet hoe de vacuümsealer werkt. 

Bedenk hoe vaak je het gebruikt

Welk soort vacumeermachine je nodig hebt, wordt bepaald door hoe vaak je de machine zou gebruiken of het aantal producten dat je in een bepaalde periode wilt sealen. Voordat je een vacumeermachine koopt, moet je je verwachtingen opsommen, aangezien verschillende vacumeermachines verschillende capaciteiten en mogelijkheden hebben. Het type vacuümsealer dat je koopt, wordt ook bepaald door of je het voor huishoudelijk of commercieel gebruik wilt gebruiken. 

Controleer de snelheid

Hoe sneller de vacumeermachine een verpakking kan sealen, hoe meer verpakkingen je in een bepaalde tijd zult sealen. Dit is belangrijk wanneer je de machine voor commercieel gebruik gebruikt of als je een groot aantal items moet verzegelen. Je zult dan namelijk een groter en beter apparaat nodig hebben dan wanneer je de machine puur voor jezelf gebruikt. 

Denk na over de producten

Het type vacumeermachine dat je kiest, wordt daarnaast bepaald door wat je gaat verpakken. Als het artikel dat je sealt, vereist dat je de meeste lucht uit de zak verwijdert zodat deze langer kan worden bewaard, kun je het beste een externe vacuümverzegelaar gebruiken. Als je gevoelige items sealt die je niet wilt laten crashen, heb je een kamersealer nodig die niet alle lucht wegzuigt. Om verslechtering van de producten te voorkomen, verwijdert de kamervacuümsealer het grootste deel van de lucht en vervangt deze door een inert gas.