Spring naar de content
bron: Jiri Büller/Lumen

Derk Jan Eppink (JA21): ‘Nederlanders dulden geen andere opinies’

Bijna een leven lang werkte Derk Jan Eppink (63) in de Europese politiek en de journalistiek. Na een kort avontuur bij de partij van Thierry Baudet in het Europees Parlement beproefde hij vanaf 2021 zijn geluk in Nederland. Hij is nu Tweede Kamerlid voor JA21, een zelfverklaarde ‘fatsoenlijk rechtse’ partij, die regeringsverantwoordelijkheid allerminst schuwt. ‘Wij sluiten niemand uit, zelfs D66 niet.’  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

Bent u ook zo boos op Mark Rutte, sowieso verontwaardigd over de overheid? Eist u ook steeds dat de onderste steen boven komt, maak niet uit in welke kwestie? En bent u er ook zo een die werkelijk denkt dat Nederland ten onder gaat, dat de burgeroorlog van Gert-Jan Segers aanstaande is?

“Haha, nee, ik ben nooit zo boos, want ik ben een relatief introvert persoon. Maar ik begrijp uw punt: iedereen is boos, terwijl boosheid voor mijn gevoel toch echt niet de sleutel is tot de oplossing. De meeste partijen op links zijn het vaakst boos, maar dat is bedoeld om hun positie op het speelveld te markeren. ‘Kijk eens, wij zijn ook heel boos.’ Die partijen móeten wel, want ze zijn met velen en vissen in een vijver waar geen vis meer bij komt.” 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap