Spring naar de content
bron: simon berger/pexels

6 te gekke activiteiten om de winter door te komen

De winter staat weer voor de deur. Het is nog even afwachten wat voor een weer het gaat worden de komende maanden. De kans is klein dat het net zo’n barre winter als in 1963 wordt, maar het is sowieso aan te raden om je goed voor te bereiden op een koud seizoen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hoe kan dat beter dan met een paar te gekke activiteiten op de agenda? Ga bijvoorbeeld schaatsen met familie of doe een leuke escape room zoals een escape room Rotterdam met je vrienden. In dit artikel geven we je 6 tips voor leuke activiteiten om de winter door te komen.

1. Escape room Rotterdam: laat je opsluiten

Zonder twijfel een van de leukste dingen om te doen tijdens de koude dagen: jezelf en je vrienden, familie of collega’s op laten sluiten in een vette escape room. Escape rooms zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire groepsactiviteiten die je kunt ondernemen en dat is niet voor niets het geval. Je moet samenwerken onder tijdsdruk, er zijn allerlei puzzels en raadsels die moeten worden opgelost en jullie moeten zien te ontsnappen binnen een bepaalde tijd. Bij escape room Rotterdam vind je meerdere kamers voor een onvergetelijke activiteit. Dat smaakt al gauw naar meer!

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

2. Bezoek in december een kerstmarkt in Duitsland

Kerstmis wordt in Duitsland op en top gevierd. Bij onze oosterburen pakken ze in december nóg meer uit ter voorbereiding op de feestdagen dan dat wij in Nederland doen. Zo vind je op verschillende plekken in Duitsland een gezellige kerstmarkt die je in december kunt bezoeken. Je hoeft niet eens ver Duitsland in te reizen, want in de buurt van de grens met Nederland vind je al volop leuke kerstmarkten. Denk bijvoorbeeld aan de kerstmarkt in Münster of de kerstmarkt in Oberhausen. Blijf je liever in Nederland? Dan is Maastricht of Dordrecht in deze periode een echte aanrader.

3. Geniet samen van de kou op de schaatsbaan

Of we deze winter écht vriesweer krijgen, is nog even afwachten. Wanneer dat het geval is, kun je op veel plekken in Nederland de schaatsen onderbinden. Neem bijvoorbeeld de grachten van Amsterdam; hoe tof is het om daar een keer rond te schaatsen? Dit kan alleen als het echt goed gevroren heeft. Blijft de winter mild, maar zou je wel een keer willen schaatsen met de hele familie of met je partner? Ga dan naar een schaatsbaan in de buurt. Met name rond de feestdagen wordt er in vrijwel iedere grote stad wel een schaatsbaan opgezet, inclusief gezellige kraampjes met eten en drinken. Na een sessie schaatsen heb je wel een warme chocolademelk verdiend.

4. Ontsnap voor een weekje naar de zon

Wil je liever nog niet denken aan die koude en donkere dagen? En wil je iets meer op het programma hebben dan alleen een middagje een escape room plannen en een avondje schaatsen? Boek dan een weekje weg of langer naar de zon. Er zijn heel wat bestemmingen waar het in december en januari heerlijk weer is. Zo is het heerlijk toeven op de Canarische Eilanden en kun je ook op en top genieten van een zonnetje in Thailand, Indonesië of Mexico. Voor die laatste bestemmingen moet je wat langer de tijd nemen, zoals een week of twee. Wedden dat je weer als herboren naar huis gaat?

5. Organiseer een filmavond met vrienden

Natuurlijk hoef je niet iedere week geld uit te geven om een leuke winter te hebben. Je kunt ook met heel weinig geld het koude seizoen doorkomen. Organiseer bijvoorbeeld regelmatig een gezellige filmavond met vrienden of vriendinnen. Sla genoeg popcorn en ander lekkers in en kijk meerdere films tijdens een filmmarathon. Om zo’n avond af te maken, is het heerlijk om in pyjama of joggingpak te zitten. Dat neemt je meteen weer even mee naar vroeger; hoe leuk is dat? Kaarsjes aan, dekens op de bank en laat de film maar beginnen.

6. Winterkamperen: samen bij het kampvuur

Heb je het tot slot niet zo snel koud? Of heb je wel zin in een echt avontuur? Dan is winterkamperen in het koude seizoen misschien iets voor jou. De laatste jaren trekken veel meer mensen er in het najaar met hun tentje of bus op uit om te kamperen in de natuur. Het is misschien even wennen om tijdens zulke frisse dagen steeds buiten te zijn, maar grote kans dat je er al gauw de charme van in gaat zien. Onze tip? Ga winterkamperen op een plek waar je een kampvuurtje mag maken; lekker warm én gezellig! Dat is naast een escape room Rotterdam doen, schaatsen en een kerstmarkt bezoeken de ultieme winteractiviteit.