Spring naar de content
bron: Boerderij ‘t Geutjen

Waar moet je op letten bij het kopen van een kerstboom?

De feestdagen zijn voor de meeste mensen de gezelligste dagen van het jaar. Kerstmis is niet compleet zonder kerstboom in huis. De lampjes, de kerstballen en het engelenhaar maken het kerstgevoel compleet. Waar moet je precies op letten bij het kopen van een kerstboom?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Neem ik een kunstkerstboom of een echte kerstboom?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is: wil ik een kunstkerstboom of een echte kerstboom? Het voordeel van een kunstkerstboom is dat je een eenmalige investering doet en daarna als het goed is plezier jaren hebt van dezelfde boom. De naalden vallen niet uit en je hoeft de boom geen water te geven. De voordelen van een echte kerstboom zijn natuurlijk allereerst de heerlijke dennengeur die de kerstboom verspreidt. Daar kan geen kunstboom aan tippen. Ook straalt een echte kerstboom veel meer sfeer uit, omdat de takken en de naalden er niet fabrieksmatig uitzien, maar puur natuur zijn. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Wat is duurzamer: een echte kerstboom of een kunstkerstboom?

Over de duurzaamheid van een echte kerstboom en een kunstkerstboom zijn verschillende cijfers te vinden. De website www.duurzaamthuis.nl schrijft hier het volgende over: “Volgens een Australisch onderzoek veroorzaakt een echte boom bij het proces van kweken, transporteren, en verbranden ongeveer 3 kilo CO2-uitstoot. Bij de productie van een plastic boom is dat bijna 48 kilo CO2. Dat betekent dat een kunstboom na 16 jaar pas duurzamer is dan een echte kerstboom.” Daarnaast neemt een echte kerstboom natuurlijk ook CO2 op. Een gemiddelde kerstboom staat zo’n zeven jaar in de grond voordat deze wordt gezaagd of gegraven.

Waar komen kerstbomen vandaan?

Echte Kerstboom haalt zijn kerstbomen exclusief uit Nederland. Sterker nog: de meeste bomen komen van het land rondom Boerderij ‘t Geutjen in Doetinchem. Op deze kerstbomenkwekerij worden al bijna veertig jaar kerstbomen gekweekt. De bomen – Servische spar, blauwspar, Nordmann en veel meer – komen uit echte Achterhoekse zandgrond. Een gemiddelde spar staat zoals gezegd gemiddeld zeven jaar in de grond voordat deze wordt gerooid. Een Nordmann staat zelfs tien jaar in de aarde voordat deze een lengte van zo’n twee meter bereikt. 

Echte kerstboom gratis bezorgen

Echte Kerstboom werkt volgens een heel simpel principe. Je bestelt een boom, online in onze webshop. Dezelfde dag wordt je boom nog gezaagd en door ons verstuurd. We zorgen gratis in heel Nederland, met uitzondering van de provincie Zeeland en de Waddeneilanden. We hebben kleine kerstbomen, middelgrote kerstbomen en grote kerstbomen. De grootste bomen die we kunnen verzenden per koerier zijn 3,5 meter. Je kunt bij je bestelling aangeven op welke dag je de kerstboom gratis bij je thuis bezorgd wilt hebben. We leveren desgewenst ook een EasyFix-standaard. Onze bomen zijn namelijk voorzien van een conisch gat in de stam, die precies in de kerstboomstandaard past. Een boom opzetten is zo in drie seconden gepiept en hij staat altijd kaarsrecht. 

Hoe moet je een kerstboom verzorgen

Nog belangrijker: met een EasyFix-standaard kun je de kerstboom ook water geven. We vergelijken een kerstboom altijd met een bos bloemen. Als je bloemen geen water heeft, gaan ze na een paar dagen hangen. Onze kerstbomen komen uit de volle grond en worden vaak meteen in een warme kamer gezet. Laat een kerstboom daarom eerst een dag en een nacht acclimatiseren in de garage of in de gang. Zet hem daarna in de woonkamer, niet te dicht bij de verwarming, en geef de boom voldoende water. In sommige gevallen zuigen ze wel een liter water per dag op. Zo houdt je de boom in goede conditie en vallen de naalden niet uit.

Nieuwsgierig naar onze kerstbomen, dagelijks vers van het land? Kijk dan op www.echtekerstboom.nl. We wensen u alvast prettige feestdagen en veel plezier van uw kerstboom!