Spring naar de content
bron: ongehoord nieuws

Een uitzet voor Ongehoord Nederland

Laten de omroepen en Ongehoord Nederland (ON) vrijwillig uit elkaar gaan in ruil voor een gouden handdruk, zo betoogt Ton F. van Dijk. Wie dat moet betalen? De omroepverenigingen natuurlijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ton F. van Dijk

Omroep Ongehoord Nederland moet weg. Daarover is men het in Hilversum wel eens. In een bolwerk waar eensgezindheid niet echt een wezenskenmerk vormt, zijn de rijen opvallend gesloten. Want zoals Peter Kuipers, directeur van KRO-NCRV, het verwoordt als hij spreekt over ON: “Dit is journalistieke bagger.” Een staande ovatie op het Mediapark was het gevolg. Nog nooit was men daar zo dapper. 

Zelf heb ik een beetje moeite met die plots verworven moed. Er zijn tal van misstanden bij de publieke omroep waar je nooit iets over hoort en waarover alleen maar zachtjes onvrede wordt geuit in de lange gangen van de omroep. Ik denk aan constructies om de salarissen van presentatoren op te plussen, machtsmisbruik bij de NPO en belangenverstrengeling van topfunctionarissen. Allemaal zaken die worden onderzocht door het Commissariaat voor de Media. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap