Spring naar de content
bron: anp

Eeuwige glamour in Hillywood

Niemand die het weet, maar we hebben in dit land een Tineke de Nooijplantsoen, een Fred Emmervijver en een Frits Spitsstraat. Al tien jaar doet het Mediapark zijn best een Glamourland-enclave te scheppen binnen Hilversum. Met wisselend succes. De Nooij: ‘Er staan allemaal van die lelijke, grote takken in mijn plantsoentje.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Willem Pekelder

Een mooie herfstmiddag op het terras van bar Boon. Met uitzicht op de André van Duinboulevard en het Joop van den Endeplein praten twee jongens en een meisje over een taart die ze uit de auto moeten halen. Even later verschijnen ze met een enorme doos, waarin de lekkernij verborgen zit. Het opschrift luidt ‘Say yes to the dress’, naar het gelijknamige programma van The Ladies Channel. Ja, we zijn hier in ons eigen Hollywood: het Mediapark van Hilversum.

En ziedaar, in de verte doemt de gestalte op van Jacco Zwerver. Hij was directeur van het Mediapark tussen 2005 en 2018. In die periode beleefde het park een belangrijke gedaantewisseling, die niettemin grote delen van het land ontging. Allerlei omroepcoryfeeën kregen hun eigen straatnaam. Mediapark werd Glamourland. Althans, dat was de bedoeling.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap