Spring naar de content

Cadeautips voor een pensionado: leuke en originele ideeën voor een gedenkwaardig afscheid!

Is je partner, vriend(in), moeder of vader toe aan pensioen? Een afscheid met een leuk en origineel cadeau is dan zeker op zijn plek! Maar wat geef je iemand die zijn of haar leven lang heeft gewerkt? Welke cadeautips voor een pensionado zijn er? Het hoeft niet allemaal zakelijk te zijn, een stukje persoonlijk leven erin verwerken is natuurlijk ook altijd een goed idee. In dit artikel delen we 4 bijzondere cadeau-ideeën, die je vast en zeker zullen inspireren!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

1. Een fotoboek of fotocollage maken

Een fotoboek of fotocollage maken is een leuk en persoonlijk cadeau om te geven aan iemand die binnenkort met pensioen gaat. Zo hebben ze altijd een mooie herinnering aan alle mooie momenten die ze hebben beleefd (zoals het 50 jaar getrouwd feest dat kort geleden is geweest). Je kunt ervoor kiezen om zelf een fotoboek te maken, of je kunt vragen of iedereen een aandeel wil leveren voor een mooie fotocollage.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

2. Een reis of vakantie cadeau geven

Is de pensionado een echte reisliefhebber? Dan is een reis of vakantie cadeau natuurlijk de perfecte keuze! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een reis naar hun favoriete bestemming te geven, of om hen te trakteren op een luxe vakantie. Lukt het niet om het gehele bedrag voor een vakantie bij elkaar te krijgen, dan is een stukje van het totaalbedrag natuurlijk ook al helemaal prima. Een andere optie is om ze een reisgids te geven, zodat ze alvast kunnen gaan dromen over hun volgende vakantie. 

3. Een cursus of workshop cadeau geven

Is de pensionado graag creatief bezig, of houdt hij of zij van leren? Dan is het cadeau van een cursus of workshop vast en zeker een goed idee. Op internet zijn tegenwoordig veel verschillende cursussen en workshops te vinden, dus er is vast wel iets wat bij hen past. Bijvoorbeeld een cursus fotografie, een workshop bloemschikken of een cursus website maken. Een fysieke cursus of workshop is natuurlijk ook erg leuk. Misschien kun je als gever zelfs mee doen en kun je het afscheid collega nog iets verder uitstellen hierdoor. 

4. Een cadeaubon voor een dagje uit

Als de pensionado van lekker eten houdt, is een cadeaubon voor een dagje uit vast en zeker een leuk cadeau. Bijvoorbeeld een cadeaubon voor een high tea, een bezoekje aan een spa of een heerlijk uitgebreide lunch. Een diner in een restaurant met een of meerdere Michelin sterren is overigens ook een mooi cadeau om te geven!