Spring naar de content

Hoe kies je een goede laptop voor zakelijk gebruik?

Naast een desktop PC heeft bijna iedere werknemer er wel één; de laptop. Hij is handig om onderweg naar kantoor op te werken, of om thuis even wat mails weg te werken voor je in de auto stapt. Een laptop is dus erg handig voor zakelijk gebruik, maar hoe kies je nou de juiste?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Kies het juiste formaat

Ben je vaak onderweg en wil je op de laptop werken in de trein of bus? Dan is het niet handig om te kiezen voor een grote laptop. Voor zakelijk gebruik zit een laptop tussen de 13 en 15 inch op de sweet spot. Grotere laptops zijn zwaarder, waardoor ze moeilijker mee te nemen zijn en ook lastig zijn om in een krappe trein op te werken.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Mocht je de laptop vooral thuis gebruiken, dan kan je wel kiezen voor een grotere laptop van 17 inch. Deze bevatten vaak wat sterkere specificaties waardoor je meer rekenkracht hebt en er ook meer op kunt doen dan alleen wat mails versturen of documenten bewerken.

Bespaar door een 2 in 1 laptop te kiezen

Veel mensen hebben naast een laptop ook een tablet in huis. Een manier om flink te besparen is door te kiezen voor een 2 in 1 laptop. Dit soort laptops kunnen worden omgeklapt tot een tablet en worden aangestuurd via het touchscreen. Op deze manier heb je ook direct een hele goede tablet terwijl je eigenlijk alleen een laptop koopt. Er zijn veel merken die 2 in 1 laptops verkopen, waaronder HP, Lenovo en Acer.

Bekijk extra veiligheidsfeatures

Zakelijke gebruikers kunnen kiezen voor een laptop met Windows 10 Pro of Windows 11 Pro, om te genieten van extra veiligheidsfeatures. Enkele van deze features zijn:

  • Remote Desktop: werk op de computer op het kantoor via een beveiligde verbinding op je laptop.
  • BitLocker: encryptie van je data (erg veilig tegen hackers).
  • Hyper-V: een native hypervisor van Microsoft voor virtualisatie. Met de software kan men virtuele machines creëren op x86-64-systemen, waarop vervolgens Windows kan draaien.

Vergelijk altijd prijzen van een bepaald model

Heb je een laptop model op het oog? Koop deze dan niet direct. Er zijn tegenwoordig erg veel sites waar je gemakkelijk prijzen op kunt vergelijken om zo de goedkoopste winkel te vinden waar de laptop wordt verkocht. Daarnaast kan het ook zijn dat de laptop in de aanbieding is, waardoor je er ook nog flink wat op kunt besparen. De gemiddelde populaire laptop wordt altijd in meerdere webshops verkocht, dus let altijd goed op voor je te veel uitgeeft voor een product dat je ergens anders goedkoper had kunnen krijgen.