Spring naar de content

Slotenmaker start-up Locksmith.nl wint het van malafide slotenmakers in Amsterdam

Sleutels in huis laten liggen en de deur in het slot laten vallen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Uren later en honderden Euro’s verder ben je eindelijk weer binnen. Opgelicht door een slotenmaker voor een handeling die een vijfde van de prijs had kunnen kosten. Drie jonge ondernemers Adham, Sidney en Wim besloten dat dat anders kon en richtten in 2019 hun eigen start-up Locksmith.nl op. Ze zijn naar eigen zeggen de ‘Good guys’ onder de slotenmakers, als tegenbeweging in een sector die geplaagd wordt door malafide slotenmakers, die steeds asocialere hoge prijzen durven te vragen. En met succes: Locksmith is inmiddels uitgegroeid tot de grootste slotenmaker van Nederland en heeft twee vestigingen in Almere en Amsterdam.

Woekerprijzen slotenmakers

Oprichter Adham Laamraoui vertelt: “Grote steden als Amsterdam worden sinds jaar en dag geteisterd door malafide slotenmakers die woekerprijzen hanteren voor het openen van een dichtgevallen deur. Zo meldde zich onlangs nog een gedupeerde klant die voor €1156,- was opgelicht. Met de komst van Locksmith.nl willen wij het logische, betrouwbare alternatief zijn: de bonafide slotenmakers. Wij van Locksmith.nl zijn de ‘Good guys’.”

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Landelijke dekking slotenmakers

Dat Locksmith.nl snel groeit, blijkt wel uit de cijfers. Momenteel zijn er voor de jonge start-up al 25 slotenmakers actief in heel Nederland: van Groningen tot Maastricht. Een landelijke dekking, die met name voor zakelijke klanten als incassobureaus, vastgoedpartijen en woningcorporaties interessant zijn omdat zij doorgaans verschillende locaties in het land hebben en daarom baat hebben bij de landelijke dekking van Locksmith.nl. Dus of er nu een slotenmaker in Amsterdam of in Groningen nodig is, de landelijke dekking zorgt ervoor dat er altijd een slotenmaker in de buurt is.

Locksmith app

Locksmith is daarnaast onderscheidend met hun geheel eigen Locksmith app. Adham vertelt: “Klanten kunnen ons bellen en vervolgens in onze app precies zien welke slotenmaker er naar hen toe komt. Tevens kunnen zij via de app chatten, foto’s delen en de verwachte aankomsttijd van de slotenmaker zien. Zelfs de betaling kan snel, veilig en transparant plaatsvinden via onze Locksmith app.” Daarmee is Locksmtih.nl dé slotenmaker van de 21ste eeuw.

Betrouwbaar & transparant

“Wat ons zo betrouwbaar maakt, is dat alle slotenmakers van Locksmith.nl zijn gescreend op vakbekwaamheid, servicegerichtheid, transparantie en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Alle slotenmakers op het Locksmith.nl platform worden, voordat ze voor ons aan de slag gaan, geïnterviewd op het hoofdkantoor in Almere. Locksmith licht dan de doopceel van de slotenmaker, de online reviews, KVK gegevens en controle op de juiste verzekeringen of certificaten. Transparantie is by far onze belangrijkste USP. Als je Locksmith belt, weet je precies wie er komt, wat het je gaat kosten en dat de slotenmaker betrouwbaar is”.

Toekomstplannen

De toekomst van Locksmith ziet er rooskleurig uit. Adham: “Wij zien dat wij nu enorme groei doormaken. Dat doen wij, behalve door onze goede service, door de malafide slotenmakers te bestrijden met hun eigen medicijn: digital marketing. Wij investeren veel tijd en energie aan het verbeteren van onze digitale klantreis. Alles draait om gemak, content en vindbaarheid verpakt in een naadloze, prettige klantervaring. Locksmith.nl is dan ook de Coolblue – ons grote voorbeeld – van de slotenmaker business. Alles voor een glimlach, maar dat is natuurlijk een open deur”. De missie van Locksmith is duidelijk. Adham: “Wij rusten pas als het aantal meldingen over malafide slotenmakers tot het verleden behoort. Tot die tijd groeien wij door. Totdat heel Nederland het alleen nog maar over bonafide slotenmakers heeft en daarbij aan Locksmith.nl denkt.”