Spring naar de content

Creëer je eigen bohemian interieur

Houd je van verschillende kleuren en prints, van veel accessoires, aaibare kussens, pluizige meubelbekleding en een warme sfeer? Dan is een bohemian interieur helemaal voor jou! Het is een interieur waar veel te zien is, waar je makkelijk kunt schuiven met meubelen of wisselen van accessoires en waar verschillende culturen elkaar vinden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wat is bohemian?

De bohemian stijl wordt ook wel het boho interieur genoemd. In deze woonstijl kan en mag een heleboel. Je ziet dan ook vaak de invloeden van verschillende culturen en woonstijlen samen komen in het boho interieur.

We geven je vijf tips om je interieur om te toveren naar een bohemian stijl.

Kleur

De bohemian stijl wordt gekenmerkt door kleur. Je mag het zo kleurrijk maken als je zelf wilt. Gekleurde muren, accessoires, meubelen. Echte boho kleuren zijn donkere groentinten, okergeel, turkoois, magenta, koningsblauw en aardetinten zoals taupe en beige. Reis je graag? Dan bestaat jouw bohemian interieur vast ook uit kleurrijke souvenirs die je hebt mee genomen uit verschillende landen.

Planten

Je bohemian interieur mag best een beetje weg hebben van een ‘urban jungle’. Lekker veel planten dus, op tafel, de vensterbank of in hangpotten aan het plafond.

Vintage en nieuw

In de bohemian stijl kunnen oud en nieuw gewoon naast elkaar bestaan. De nieuwe designerstoel naast de bank van je grootmoeder of het kastje dat je bij de kringloop hebt gevonden kan dus prima.

Verschillende stoffen

Plaids, kleedjes, wandkleden, het past allemaal binnen een bohemian interieur. Meerdere hoogpolige tapijten naast elkaar op de vloer, een velours gordijn, fleece plaids over de bank. Stoffen zijn ook een ideale manier om extra kleur in je interieur te brengen.

Natuurlijke materialen

Een bohemian interieur heeft een warme uitstraling, en dat bereik je onder andere door het gebruik van natuurlijke materialen. Bamboe meubelen, terracotta plantenpotten, een houten vloer. Dat mag strak, blank hout zijn, maar ook doorleefd hout met karakter.