Spring naar de content
bron: pexels

Verbouwen met Hubo: 4 tips om geld te besparen op je verbouwing

Het aantal verbouwingen in Nederland zit sinds de verhitte woningmarkt met hoge prijzen voor koopwoningen flink in de lift. Woningzoekers kozen de laatste jaren steeds vaker voor het zelf verbouwen van hun huis in plaats van voor verhuizen naar een andere woning.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hoewel de huizenmarkt momenteel iets minder oververhit lijkt, zit je misschien alsnog met het idee om zelf je woning te verbouwen. Door de inflatie en wereldwijde crisis is het namelijk nog steeds prijzig om bedrijven in te schakelen voor het verbouwen van je huis. Welke tips nog meer handig zijn bij het geld besparen op je verbouwing lees je in dit artikel.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

1. Verbouwen begint bij Hubo – de oudste bouwmarkt van Nederland

Dit jaar bestaat bouwmarkt Hubo 55 jaar. Daarmee is het bedrijf de oudste bouwmarkt van Nederland. Het grote succes is mede te danken aan de jarenlange goede service en kwalitatieve producten voor aantrekkelijke prijzen. Via Hubo.nl scoor je bijvoorbeeld regelmatig korting op bouwmaterialen, gereedschap en andere producten die je nodig hebt voor een verbouwing. Er zijn vaak hele aantrekkelijke aanbiedingen beschikbaar.

Daarbij lees je online regelmatig kwalitatieve content met tips en tricks voor de verbouwing van je huis. Natuurlijk kun je een expert inschakelen, maar zelf verbouwen met behulp van bijvoorbeeld Hubo is toch echt veel goedkoper. Kortom: houd de website van Hubo.nl dus in de gaten om optimaal te kunnen besparen op je verbouwing. Wie weet komen ze de komende tijd nog met leuke acties om hun jubileum te vieren.

2. Kies voor hergebruikte materialen voor verbouwing

Wil je nog meer geld besparen op een klus die je zelf uitvoert? Ga dan voor hergebruikte materialen in plaats van voor nieuwe materialen. Er zijn genoeg restpartijen of materialen die nog eens gebruikt kunnen worden voor het verbouwen van een woning. Denk bijvoorbeeld aan deuren en ramen maar ook aan restpartijen vloeren, platen en restanten muurverf of meubelverf. Daarmee heb je ook nog eens minder afval bij je verbouwing.

Neem online eens een kijkje wat er allemaal te vinden is op het gebied van hergebruikte materialen en/of tweedehands onderdelen, materialen of meubels. Het grote voordeel hiervan is dat je goedkoper uit bent én dat je je steentje bijdraagt aan een betere wereld. Je kiest namelijk voor hergebruik, dus duurzaamheid, in plaats van voor compleet nieuwe materialen waardoor de vraag naar nieuwe producten iets minder wordt.

3. Schakel hulp in van vrienden en familie

Nog een tip om geld te besparen op je verbouwing: schakel de hulp in van mensen om je heen. De kans is groot dat er wel wat vrienden en familieleden zijn die iets weten van klussen en/of die het leuk vinden om een handje te helpen bij je verbouwing. Kijk wel goed waarvoor je ze zoal inschakelt omdat je natuurlijk wel wil dat dergelijke werkzaamheden goed en vredig verlopen. Misschien kan het helpen om een contract op te stellen om zo een verpeste familieband of vriendschap te voorkomen.

Het is sowieso aan te raden om vooraf een duidelijk plan te maken, puur voor jezelf en voor de mensen met wie je werkt. Dat scheelt namelijk enorm in het overzicht dat je hebt van de verbouwing. Een verbouwing is meestal al chaotisch genoeg dus dan is het wel prettig om te weten wanneer je wat moet doen en wat alles gaat kosten. Wonder boven wonder leidt dit ook vaak tot minder impulsieve aankopen omdat je vooraf duidelijk hebt wat je wanneer moet kopen voor welke dagen.

4. Winkel online voor extra korting op spullen en materialen

Waar je tot slot geld mee kunt besparen, is door actief op zoek te gaan naar kortingscodes en aanbiedingen via het internet. Vaak vind je hier ook de online folders van bouwmarkten en winkels om te checken wat het voordeel is in fysieke shops. Dat kost misschien even wat tijd, maar daarmee kun je uiteindelijk wel veel geld besparen op het aanschaffen van bouwmaterialen, gereedschap en andere benodigdheden. Des te minder geld je kwijt bent hieraan des te beter voor je portemonnee.

Naast de aanbiedingen en kortingscodes scoor je vaak extra voordeel door bepaalde dingen in grotere aantallen te kopen. Heb je bijvoorbeeld schroeven of verf nodig? En weet je vooraf al dat je daar meerdere items van nodig hebt? Dan kun je dat het beste direct in grotere aantallen aanschaffen om zo voordeel te pakken op je bestelling. Neem maar eens een kijkje in het aanbod van Hubo.nl om goedkope maar goede bouwmaterialen, gereedschappen en andere producten te kopen.