Spring naar de content

Een werkweekend organiseren met collega’s

Het idee van een werkweekend met collega’s klinkt eerst misschien een beetje vreemd, maar het kan een geweldige manier zijn om nieuwe ideeën uit te werken, knopen door te hakken en elkaar beter te leren kennen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

 Bovendien hoeft het niet duur te zijn: met een beetje creativiteit kun je een leuk en goedkoop werkweekend organiseren. Hoe organiseer je een werkweekend met collega’s?

1. Bepaal het doel van het werkweekend

Waarom wil je een werkweekend organiseren? Werken jullie aan een specifiek project en hebben jullie extra tijd nodig om dit te voltooien? Of wil je gewoon de band tussen de collega’s versterken en wat extra tijd met ze doorbrengen? Zorg ervoor dat je het doel van het werkweekend duidelijk stelt, zodat je hier op kunt verder borduren.

2. Kies een datum en een locatie

Zorg ervoor dat je vroeg genoeg begint met het plannen van het werkweekend, zodat je iedereen voldoende tijd geeft om het betreffende weekend vrij te houden in hun agenda. Als je eenmaal een datum hebt, is het tijd om een locatie te zoeken. Dit hoeft niet per se een hotel te zijn: je kunt ook vakantiehuis in Nederland huren of een appartement.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

3. Bepaal het programma

Wat ga je doen tijdens het werkweekend? Het is belangrijk om hier een goede balans in te vinden: je wilt niet dat iedereen de hele tijd werkt, maar je wilt natuurlijk ook niet dat er alleen maar vrije tijd is. Zorg ervoor dat je een aantal verschillende activiteiten plant, zodat genoeg afwisseling is.

4. Zorg voor voldoende eten en drinken

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voor voldoende eten en drinken zorgt. Natuurlijk is een vers visje eten bij de afslag een goed idee als je hebt gekozen voor een vakantiehuis huren in Zeeland, maar je kunt ook zelf koken. Boodschappen kun je overigens vaak ook prima laten bezorgen op jouw vakantieadres, zolang je dit maar op tijd regelt.

5. Zorg voor vermaak en ontspanning

Zorg ervoor dat er genoeg muziek is, zodat iedereen kan ontspannen en bijkomen van een lange dag werken. Je kunt ook een filmavond organiseren of een spel doen. Er zijn genoeg leuke spellen die geschikt zijn voor een groep, dus er is vast wel een geschikt spel te vinden. Je kunt daarnaast ook zorgen voor een masseur aan huis.

6. Zorg voor een goede follow-up

Na het werkweekend is het belangrijk dat je een goede follow-up hebt. Wat is er goed gegaan en wat kan er beter? Het is ook belangrijk om te kijken of het werkweekend heeft bijgedragen aan het doel dat je je had gesteld. Op deze manier kom je er snel achter of het een idee is om nog eens een soortgelijk weekend te organiseren.