Spring naar de content

De perfecte wintergarderobe voor mannen: deze basics zijn onmisbaar

Wat heb je nodig voor de ultieme wintergarderobe? Het antwoord hangt een beetje af van waar je woont en hoe koud het gemiddeld wordt. In dit artikel zullen we het hebben over een aantal basics die je altijd in huis moet hebben, ongeacht de temperatuur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

1. Een goede winterjas

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste item in je wintergarderobe. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat je warm en droog blijft tijdens de koudere maanden. Er zijn allerlei soorten winterjassen, dus kies er een die bij je past. Heb je bijvoorbeeld een baan waarbij je vaak buiten bent? Dan is een dikke parka een goede keuze. Woon je in een gebied met veel sneeuw? Een anorak of skijas is dan aan te raden. Gelukkig is er ook qua herenkleding genoeg te vinden!

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

2. Een paar goede winterlaarzen

Net als je winterjas, moeten ook je laarzen je warm en droog houden. Kies laarzen die waterdicht zijn, zodat je niet met natte voeten rond hoeft te lopen. Als het echt koud is, kun je overwegen laarzen met een dikke binnenzool te kopen. Dan blijven je voeten ook nog eens lekker warm. Laarzen met een hak zijn natuurlijk ook mooi, maar in de winter is het verstandiger om laarzen te dragen die vlak zijn. Zo voorkom je dat je uitglijdt op het ijs of in de sneeuw. 

3. Een trui of vest

Je kunt natuurlijk niet de hele winter in je jas lopen, dus meerdere heren truien of vesten zijn ook een must-have voor de winter. Kies een dikke, wollen trui of vest, zodat je lekker warm blijft. Een vest is overigens ook perfect als je laagjes wilt dragen. Als het echt koud is, draag je namelijk niet alleen een trui, maar ook nog een shirt, een vest en een jas. Zo blijf je lekker warm en kan de kou je niet deren.

4. Een paar dikke handschoenen

Of je nu gaat skiën, wandelen of gewoon een stukje gaat hardlopen: een paar goede handschoenen zijn onmisbaar. Kies een paar handschoenen die je niet steeds uit hoeft te doen om je telefoon of portemonnee te pakken. Deze zijn namelijk erg irritant, vooral als het koud is. 

5. Een muts, sjaal of pet

Als laatste is het natuurlijk ook fijn om je hoofd warm te houden. Een muts, sjaal of pet is dus ook een aanrader voor de winter. Als je veel buiten bent, is een pet of muts een goede keuze. Een sjaal is daarentegen perfect voor als je naar buiten gaat met een jas aan. Zo blijf je namelijk niet alleen je nek, maar ook een gedeelte van je gezicht lekker warm. 

Dit waren de must-haves voor de perfecte wintergarderobe. Natuurlijk hangt het er ook een beetje vanaf wat je leuk vindt om te dragen. Maar als je deze items in huis hebt, ben je in ieder geval goed voorbereid op de koudere maanden.