Spring naar de content

Op vakantie en de taxi naar Schiphol

Op vakantie gaan blijft geweldig. Zeker na de corona pandemie zag iedereen er naar uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Veel mensen waren een paar jaar niet weggeweest dus hadden goed kunnen sparen voor een mooie en onvergetelijke vakantie. Als je vliegt begint je reis vaak met een Schiphol taxi en kan je zoeken in Google met taxi Schiphol. Via internet je taxi naar Schiphol boeken is een stuk goedkoper dan een lokale taxi pakken vanaf een taxistandplaats. Besparingen van meet dan 50% zijn zeker haalbaar.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Schiphol te druk

Zoals iedereen in het nieuws heeft kunnen zien kampten de luchthaven Schiphol in 2022 met grote problemen omtrent personeel bezetting. Zeker met de security check en bagage afhandeling waren er grote personeels tekorten. Het heeft er zelf toe geleid dat de directeur Dick Benschop is opgestapt. Vluchten werden omgeboekt naar Rotterdam Airport en de luchthaven Eindhoven. Mensen stonden opeens voor het gedwongen feit dat ze met dure taxi kosten opgezadeld werden door het omboeken. Schiphol werkt met veel onderaannemers en daar zit het probleem. Omdat de luchthaven Schiphol niet veel personeel in dienst wil werken zij met veel tijdelijke krachten. Een salaris verhoging komt dus niet automatisch bij de werknemer terecht. Er zal altijd overleg met de onderaannemer moeten zijn.

Voordeliger met de Schipholtaxi

Mensen beginnen het inmiddels wel door te krijgen dat een taxi naar Schiphol goedkoper is als deze online besteld wordt dan zo maar bij de regionale taxicentrale. Vanaf enkele euro’s tot in de tientjes kan er bespaart worden op een rit Schiphol. Zeker met langere afstanden of het gebruik van taxibussen zitten er grote verschillen. Kijk dus altijd op internet rond maar neem niet de eerste de beste. Op internet blijft het oppassen voor oplichters. Kijk altijd of het taxibedrijf echt reviews heeft en bel ze gewoon even op om een goede indruk te krijgen van het bedrijf. Het beste is natuurlijk mond op mond reclame. Als je van iemand een tip krijgt heeft die persoon ten slotte al een keer een taxi naar Schiphol genomen bij dat bedrijf.

Het vrij geven van de taxibranche

In het jaar 2000 is er de zogenaamde wet taxi 2000 deregulering doorgevoerd. Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn wat voor problemen dit heeft veroorzaakt. Van de taxioorlog in Amsterdam tot ondernemers die hun investeringen in dure taxivergunningen in rook zagen opgaan tot zelfs zelfmoorden bij ondernemers. Kortom het was een schande wat de overheid heeft gedaan en wat het resultaat heden ten dage is. Er rijden honderden chauffeurs van buitenlandse afkomst die amper Nederlands kunnen spreken en klanten worden vaak opgelicht. Zeker de tourist die is de dupe en wordt bij Schiphol vaak al opgevangen door de ronselaars in de aankomsthal. Alles heeft er mede voor gezorgd dat je voor een betrouwbare taxi beter op internet kan kijken.

Taxi of taxibus, verschil in ruimte en tarief

Ga je op reis met een gezin en met de taxi naar Schiphol dan kom je al snel op een taxibusje uit. In een personen auto kunnen maximaal 4 personen, 2 grote koffers en 2 kleine cabine koffertjes. Taxibussen mogen maximaal 8 personen vervoervoeren buiten de chauffeur om. Alhoewel taxibussen duurder zijn met de tarieven zijn ze per reiziger weer een stuk voordeliger. Veel mensen met een gezin kiezen dan ook een taxibus boven zelf parkeren bij Schiphol omdat je snel met twee auto’s zal moeten rijden en dus dubbel parkeergeld zal moeten betalen.

Brengen en halen

Taxibedrijven mogen altijd mensen brengen en halen van Schiphol. Ze houden voor de terugreis gewoon het vluchtnummer van de klant in de gaten met een App. Zo weten ze precies wanneer de klant is geland, waarna ze contact kunnen opnemen met elkaar.