Spring naar de content
bron: corbino

Het geluk van Dorrestijn

Nu de wereldproblemen zich opstapelen, gaat het schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn (82) juist eindelijk voor de wind. De weg naar voorspoed was lang en moeizaam. Zijn geringe talent moest hij compenseren met volharding. ‘Bij mij is het er niet bepaald uitgespoten. Ik heb het eruit geknepen.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bert Nijmeijer

Naast de voordeur van Hans Dorrestijn in Bennekom zit een sticker waarop met grote rode letters NEE staat. Geen verkopers. Liever laten ze de 82-jarige schrijver en cabaretier met rust. In de wereld van mogelijk ’s lands bekendste en meest geliefde somberaar kan een onaangekondigde druk op de bel nog altijd onheil betekenen. Bovendien heeft Dorrestijn binnen bijna alles wat zijn hart begeert. 

Er staat een piano waarop hij zijn liedjes maakt, een grote tafel met schrijfgerei en papier, een aquarium met rustgevende vissen. Het is wat je een mannenhuishouden noemt. De boeken staan in ongeordende rijen en stapels in de kasten. Overal hangen of liggen foto’s van dierbaren. De keuken moet nog van de vorige bewoners zijn, of van die daarvoor. In de vensterbank staat een doos met nog op te ruimen kerstballen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap