Spring naar de content

Is je auto rijp voor de sloop?

Is je auto rijp voor de sloop en wil je er van af? Dat is veel makkelijker dan je denkt. Er is altijd wel iemand op zoek naar een sloopauto en daar kan die van jou ook goed voor dienen. Verschillende partijen zijn altijd wel op zoek naar sloopauto’s. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Je sloopauto eenvoudig verkopen, direct doen, dan ben jij er van af! Er is zelfs een optie dat de auto wordt opgehaald op een plek én je direct een bewijs van vrijwaring krijgt. Dat is enorm handig, dan hoef jij daar niet meer aan te denken en de auto is van je naam af!

Autocrossers

Je zal je niet verbazen dat autocrossers altijd op zoek zijn oude auto’s die zij dusdanig kunnen verbouwen zodat de auto geschikt is voor autocross. Daar zitten altijd wel strenge regels aan verbonden, zodat het evengoed een bepaalde veiligheid biedt. Eigenlijk verkoop je hem dan in onderdelen, maar de nieuwe eigenaar haalt alle bruikbare onderdelen er zelf af. Dat hoef jij dus niet te doen. Ze halen hem ook vaak zelf op, dus ook dat hoef je niet te regelen.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Voor onderdelen

Als je handig bent kan je ervoor kiezen om de auto uit elkaar te halen en de onderdelen los te verkopen op Marktplaats. Dat zie je vaker én er zijn altijd wel mensen op zoek naar de onderdelen van jouw type auto. Of het nu een passagiersstoel is of een achterlicht; je verkoopt het toch wel. Maar het nadeel is dat er wel wat werk bij komt kijken én je moet er zelf wel verstand van hebben. Als je er goed verstand van hebt kan je hier zeker een aardig bedrag mee verdienen.

Oud ijzer

Er is altijd wel interesse in oud ijzer. Dat kan een autosloperij zijn of een particulier die het dan weer verder verkoopt. De oud ijzerprijs ligt op dit moment voor verkoop op zo’n 15 á 20 cent per kilogram, als je het verkoopt. Het lijkt niet veel, maar als je alles afweegt kan het best wat opbrengen. Koper brengt nog meer op. Op moment van schrijven brengt dat zo’n 6 euro per kilogram op. Als je op Google zoekt vind je vast een bedrijf in de buurt die het bij je komt ophalen en je handje contantje geld geeft.

Geen vervoer nodig

Bij OSW heb je geen vervoer nodig als je je auto via hen verkoopt. Of je nu in Groningen of Maastricht staat; je kunt ze bellen en jouw sloopauto wordt opgehaald. Het voordeel daarvan is dat jezelf geen vervoer hoeft te regelen én dat je gelijk een vrijwaringsbewijs krijgt zodat de auto ook van jouw naam af is. Je hebt er geen omkijken meer naar en dat is een fijn gevoel.

In sommige gevallen, als de APK zo hoog uitvalt en het de auto niet meer waard is, kan je overwegen om hem naar de sloop te brengen of op te laten halen. Dan krijg je er toch nog een minimaal bedrag voor van zo’n 250 euro.