Spring naar de content
bron: anp

‘Veel geld willen verdienen heeft iets kinderlijks’

Hij verleent psychologische hulp op de Zuidas en spreekt zich regelmatig uit over het probleem van de grote zakkenvullers in de wereld. Toch heeft Oscar Westra van Holthe (35) ook compassie voor hen. ‘Als er ergens emotionele verwaarlozing is, dan is het wel op de Zuidas.’  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Renate van der Zee

“De mensen die het asociaalst zijn, worden in onze samenleving verheerlijkt. En de grootste knappe koppen zetten we niet in om het armoedeprobleem op te lossen, maar om zo veel mogelijk producten te verkopen. Dat is superraar. We zijn als samenleving eigenlijk ontzettend onderontwikkeld.” 

Aan het woord is Oscar Westra van Holthe, systemisch coach op de Zuidas. Hij verleent daar psychologische hulp, waarbij hij kijkt naar het systeem van relaties waarin mensen zitten – familie, vrienden, collega’s. Daarnaast spreekt hij zich regelmatig uit in de media over de kloof tussen arm en rijk en hoe we tot een eerlijkere samenleving zouden kunnen komen. Saillant detail: hij komt zelf uit een oude familie en groeide op in Aerdenhout.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap