Spring naar de content
bron: wynia's week

Syp Wynia, de vrolijke gesel van Mark Rutte en diens bende incompetente nitwits

Arthur van Amerongen is vol lof over het nieuwe boek van Syp Wynia. '70 Actieve herinneringen aan een gaaf gidsland is een perfecte en vooral genadeloze analyse van wat er allemaal vreselijk is misgegaan in Nederland.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Ik ken Syp Wynia nog uit de tijd dat we letterlijk verre collega’s waren bij Het Parool. Hij zat in Brussel, ik in Beiroet. Zijn stukjes over de Europese Unie waren brommerig en zeer vermakelijk. Wynia was volgens mij de enige journalist van de mainstream media die kritisch schreef over de santenkraam, de poppenkast en de bureaucratische teringbende die de EU is. De rest van de correspondenten in het Brusselse waren en zijn in de regel juichaapjes (Lise Witteman uitgezonderd).  

We hadden een gemeenschappelijke vriend: Albert de Lange. Albert was adjunct-hoofdredacteur van Het Parool en hij gaf groen licht aan de serie 'Kasba Amsterdam', die ik samen met Loes de Fauwe schreef. Het was een serie verhalen over Marokkanen in Amsterdam na de moord op Theo van Gogh. We wonnen er de prestigieuze Prijs voor de Dagbladjournalistiek mee in 2006. Daarna kwam de Tegel, met een stuk of 15 categorieën en er is zelfs een prijs voor journalisten die in geen enkele categorie wat gewonnen hebben. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap