Spring naar de content

Maak je seksuele fantasieën bespreekbaar

In relaties draait het vaak om communicatie. John Gray heeft het in zijn boek ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen komen van Venus’ al meerdere keren aangehaald, we zitten nou eenmaal anders in elkaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Communicatie op alle vlakken speelt dan een belangrijke rol, ook op het gebied van jullie avonturen in de slaapkamer. Maar hoe kan dat dan aangepakt worden? In dit artikelen wordt het besproken! 

Waar komt het vandaan? 

Om erachter te komen hoe je over seksuele fantasieën kunt gaan praten, is het eerst belangrijk om te onderkennen dat je ze hebt én om je er niet voor te schamen. Iedereen heeft namelijk seksuele fantasieën, de een uit ze alleen wat gemakkelijker dan de ander. Dit komt vaak omdat we van oudsher niet aangemoedigd zijn om over onze seksuele verlangens te praten. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Door aan jezelf te onderkennen dat je ze hebt én door ze te accepteren, wordt het een stuk gemakkelijker om erover te praten. En wil je er nog niet over praten, voel jezelf dan vrij om er eerst zelf over te fantaseren. Dat maakt het ook gemakkelijker om in te beelden wat je precies fijn vindt.

Hoe kunnen we erover praten? 

Nu je hebt geaccepteerd dat seksuele fantasieën niet erg zijn, is het een stuk eenvoudiger om het gesprek met je partner aan te gaan. En dit hoeft zeker geen confronterend en langdurig gesprek te zijn met je partner waar je direct alle ins en outs bespreekt. Begin rustig en houd rekening met de volgende punten.

Kies het juiste moment

Allereerst is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. Doe dit op een plek waar jullie je allebei veilig voelen, bijvoorbeeld als je thuis op de bank zit of al lekker in bed ligt. In een ontspannen situatie is het een stuk gemakkelijker om over seksuele gevoelens te praten.

Maak het niet te groot

Hierboven benoemde we het al kort, maar maak het onderwerp niet te groot. Hou het vooral luchtig en humoristisch. Dit zorgt ervoor dat jullie je beide op je gemak blijven voelen én dat je dus opener over zaken kunt praten. 

Probeer online flirten

Vind je het nou moeilijk om er direct over te praten, dan kun je er nog altijd voor kiezen om het via Whatsapp te vertellen. Hoewel dit misschien minder intiem is, kan het voor sommige stellen wel net dat duwtje in de rug zijn dat zij nodig hebben om over het onderwerp te kunnen praten. Hier zit ook nog een groot voordeel aan, aangezien je wel direct linkjes naar nieuwe seks standjes of speeltjes (zoals die van Sinful) met je partner kunt delen. 

Voel je niet verplicht

Heb je eenmaal met je partner gepraat over seksuele fantasieën, dan is het ook belangrijk om aan te geven waar de grenzen liggen. Sta je wel open voor het gebruik van handboeien, dan is dat natuurlijk het proberen waard. Fantaseert je partner over een trio, dan hoef je hier natuurlijk niet direct mee in te stemmen.