Spring naar de content
bron: anp

Als de BoerBurgerBeweging (BBB) de verkiezingen wint dan is dat rampzalig nieuws

Ilja Leonard Pfeijffer vreest een eclatante verkiezingsoverwinning voor de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas. 'Een aanzienlijk deel van de stemgerechtigden zal blijken te hebben gestemd voor de opvatting dat we onze hele planeet naar de gallemiezen moeten helpen.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ilja Leonard Pfeijffer

Ik schrijf deze column op woensdag, verkiezingsdag, terwijl de stembussen nog open zijn en de eerste exit polls nog moeten worden gepubliceerd, maar ik heb het geluk dat ik een waarzegster ken, die voor mijn huis in Via San Lorenzo kantoor houdt aan een klaptafeltje dat is bedekt met een esoterisch kleedje. Ze heeft de wierook aangestoken en de tarotkaarten voor mij gelegd, waarna ze mij hoofdschuddend de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen en van de Waterschapsverkiezingen in Nederland heeft onthuld. Ze lijkt zelfs een beetje op Caroline van der Plas. 

Ik weet dat waarzegsters om redenen van klantenbinding de neiging hebben om slecht nieuws te brengen. Dat is logisch. Wanneer zij een stralende toekomst uit de kaarten aflezen, zal hun klant jubelend zijn weg gaan, maar wanneer er met een zorgelijke blik de grootste rampen worden voorspeld, zal de trillende patiënt een week later terugkomen om met zachte stem te vragen of de sterren inmiddels misschien een klein beetje beter staan. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap