Spring naar de content
bron: anp

Waarom we de uitslag van de verkiezingen zoveel mogelijk moeten negeren

De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft de meest recente verkiezingen gewonnen vanwege hun kritiek op het stikstofbeleid. Maar het probleem met dat beleid is dat er eigenlijk geen keuzeruimte bestaat. 'Europese regels, verschillende verdragen en rechtelijke uitspraken dwingen ons de uitstoot van stikstof te reduceren. Dan kun je wel zeggen dat je dat niet wilt, maar het moet toch', schrijft Ilja Leonard Pfeijffer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ilja Leonard Pfeijffer

Het grootste misverstand dat de ronde doet met betrekking tot verkiezingen, is dat je rekening zou moeten houden met de uitslag. 

De boerenvoorvrouw vindt van wel. Zij heeft geluncht met premier Rutte op de hooizolder van restaurant De Landbouw in Wassenaar en heeft hem bij de Thaise pompoensoep met spekjes laten weten dat de recente verkiezingsuitslag volgens haar laat zien dat er een diepe vertrouwenscrisis heerst in Nederland en dat Rutte dat zich zou moeten aantrekken. De verkiezingsuitslag betekent volgens haar vooral dat het kabinet de stikstofplannen moet intrekken: 2030 mag geen deadline meer zijn en gedwongen onteigeningen zijn onbespreekbaar. ‘Het draagvlak voor dit kabinet is opgezegd,’ zei zij. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap