Spring naar de content

Waar je op moet letten bij het kopen van een betrouwbare fakkel

Iemand die veel tijd doorbrengt op zee of met kamperen, wandelen en het verkennen van het buitenleven, weet hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben. Een essentieel item van elke avonturier op zee is een betrouwbare fakkel. Of je nu een donker pad volgt of in een noodsituatie verkeert, een goede fakkel kan het verschil maken. In deze gids vertellen wij u alles wat belangrijk is om te weten over het kopen van de betrouwbare fakkels.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Fakkelshop

Voordat we ingaan op de details van het kopen van een fakkel, is het belangrijk om de basisprincipes van fakkels te begrijpen. Fakkels wordt gemeten in candela, een meeteenheid voor de hoeveelheid zichtbaar licht die een bron uitzendt. Hoeveel graden de vlam bevat en hoe hoger het aantal candela, hoe feller de fakkel. Het is echter belangrijk op te merken dat helderheid niet de enige factor is waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een fakkel.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Er zijn ook verschillende soorten fakkels, zoals met of zonder trekkoord. Elios Solas fakkels zijn zeer geschikt voor zicht op lange afstand, terwijl rookfakkels beter zijn voor overdag.

Niet iedereen mag fakkels verkopen. Dit valt namelijk onder de categorie vuurwerk en zijn aan allerlei voorwaarden verbonden. Zo dient de verkoper te beschikken over verschillende vergunningen, certificaten, bunker voor opslag en een opleiding hoe om te gaan met deze producten. De producten moet voorzien zijn van de juiste informatie en een CE-keurmerk (Conformité Européenne) hebben.

Soorten fakkels: Vuur, Rook en Solas

Bij het kopen van een fakkel zijn er drie hoofdtypen fakkels: vuurfakkels, rookfakkels en solas fakkels. Deze producten zijn geschikt voor signalering en noodsituaties. Rookfakkels worden gebruikt om een rooksignaal te creëren dat van verre zichtbaar is, wat nuttig kan zijn bij zoek- en reddingsacties. Solas fakkels zijn speciaal ontworpen voor gebruik op zee en zijn wettelijk verplicht op boten en schepen.

Bij het kiezen van een fakkel is het belangrijk rekening te houden met de situatie waarin u hem gaat gebruiken. Als u van plan bent te gaan kamperen, is een wasfakkel waarschijnlijk de beste keuze. Als u op het water gaat varen, is een Solas fakkel een must. En als u in een overlevingssituatie zit en om hulp moet vragen, kan zowel een rookfakkel als vuurfakkel levensreddend zijn.

Factoren om te overwegen bij de aankoop van een fakkel

Bij het kopen van een fakkel moet u rekening houden met verschillende factoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Levensduur van de fakkel

De levensduur van de fakkel is een belangrijke factor om rekening mee te houden, vooral als u hem langere tijd niet in gebruik gaat nemen. Zoek een fakkel met een lange levensduur (houdbaarheidsdatum) en een fakkel met een trekkoord zodat de werking nagenoeg gegarandeerd is.

Duurzaamheid

Een fakkel die bestand is tegen de elementen is essentieel voor gebruik buitenshuis. Zoek een fakkel die waterdicht, schokbestendig en van duurzaam materiaal gemaakt is.

Straalafstand (candela)

De straalafstand van een fakkel is de afstand waarop het licht van de fakkel te zwak wordt om nuttig te zijn. Zoek naar een fakkel met een lange reikwijdte met hoge candela om op grote afstand zichtbaar te zijn voor andere schepen.

Prijs

De prijs is altijd een overweging bij het kopen van uitrusting. Hoewel het belangrijk is te investeren in fakkels van goede kwaliteit, wilt u niet te veel geld uitgeven. Zoek een fakkel met een goed evenwicht tussen kwaliteit en betaalbaarheid. De webshop fakkelkopen.nl biedt scherpe prijzen en is thuiswinkel waarborg gecrediteerd waardoor u verzekerd bent van goede service en veiligheid.

Beste fakkels voor noodgevallen

In een noodsituatie kan een betrouwbare fakkels kan levensreddend zijn. Let wel, de aangeboden rookfakkels, vuurfakkels en rookpotten zijn alleen geschikt voor noodsituaties. Deze producten zijn niet geschikt voor vermaak zoals een gender reveal, fotoshoot of dergelijke.

Waar kan ik fakkels kopen?

De Mr. Smoke 1 is een handstakkel. De Mr. Smoke 2, Mr. Smoke 3 en Mr. Smoke 4 zijn rookpotten. De brandduur van deze potten is 1, 2 of 3 minuten. Dit zijn rooksignalen en beschikbaar in verschillende kleuren zoals oranje, rood, blauw, roze en geel.

Marine Supply Stores

Als u op zoek bent naar Solas fakkels, is fakkelkopen.nl uw beste keuze. Zij zijn gespecialiseerd in maritieme veiligheidsuitrusting en hebben een ruime keuze aan noodsignalen.Een goede fakkel is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke avonturier, of u nu de natuur verkent of in een noodsituatie verkeert. Bij het kopen van een fakkel is het belangrijk rekening te houden met factoren als levensduur, duurzaamheid, grootte en gewicht, straalafstand en prijs. Er zijn veel verschillende merken fakkels op de markt, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. En wat fakkels betreft, is het belangrijk om het juiste type voor uw situatie te kiezen. Met dit artikel hebt u alle informatie die u nodig hebt om de beste fakkels voor uw situatie te kopen.