Spring naar de content
bron: anp

Wie schreef de stikstofbrief des doods aan minister Van der Wal: Timmermans, Samson, Kaag, Jantje Paternotte of ir. H.A. Schuringa?

Arthur van Amerongen vraagt zich in zijn wekelijkse donderpreek af wie de schrijver is van de uitgelekte stikstofbrief. 'Mijn boerenverstand - en bovendien heb ik ook nog eens mijn hele jeugd verpest met Cluedo - zegt mij dat de brief een fopbrief is.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ik stond net op het punt in de roeiboot te stappen naar Station Island in St. Patrick’s Purgatory in het heilige meer van Lough Derg (voor een driedaagse Keltische detox zonder wifi) toen de geheimzinnige dreigbrief van de Europese Commissie aan kabinet-Rutte IV werd geopenbaard door niemand minder dan Christianne van der Wal-Zeggelink, onze minister voor Natuur en Stikstof. In mijn eindrapport Rutte IV - vermoedelijk het domste kabinet in onze parlementaire geschiedenis - kreeg Van der Wal nou niet bepaald een zoen van de meester en een tien met een griffel. 

"Bizar dat Miss Stikstof als enige wapenfeit op haar cv'tje heeft staan: didactische graad HBO lesbevoegdheid. Wel een gezellige bolle toet maar liegt net zo keihard als haar baasje. Vernietigend stuk van Jan Dijkgraaf over Pinokkio van de Wal."

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap