Spring naar de content
bron: matthias giesen

De vreugde van de late roeping

Het roer omgooien, je eigen koers varen, eindelijk werk dat bij je past. Wie droomt er niet van? Op latere leeftijd tóch gaan studeren, zingen, of een eigen bedrijf beginnen. Hoe word je een laatbloeier? Annemiek van Kessel (68) – zelf laatbloeier – zocht het uit en schreef er een boek over: Beter laat dan nooit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marieke Sjerps

Annie M.G. Schmidt (1911) had al een heel leven achter zich, toen ze in de jaren vijftig beroemd werd als schrijfster. De Zeeuwse was haar loopbaan begonnen als bibliothecaresse, en werd toen ze 35 was documentaliste bij Het Parool. Tien jaar later werd ze daar redactrice. Ze was bijna veertig toen ze haar beroemde versje Dikkertje Dap op papier zette. In de daaropvolgende decennia schreef Annie M.G. Schmidt haar onvergetelijke kinderboeken, verzen, liedjes en musicals. 

Modekoning Giorgio Armani (1934) studeerde medicijnen en diende een paar jaar in het leger. Daarna werkte hij in de mode, zowel in vaste dienst als freelance. Op zijn 41ste vestigde hij in Milaan zijn eigen merk. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap