Spring naar de content
bron: anp

Knettergekke VN-bobo: racistisch Nederland neemt amper vluchtelingen op en het is een schande dat ze in luxe cruiseschepen worden gepropt

Gillian Triggs (Verenigde Naties) vindt dat Nederland maar piepkleine aantallen vluchtelingen opvangt en is uiterst bezorgd dat raciale elementen een rol spelen in de besluitvorming, aangewakkerd door de volgens haar onjuiste bewering dat vluchtelingen schuld hebben aan woningtekorten. Arthur van Amerongen vindt haar knettergek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Dus een of ander Australisch eng woke omaatje bezoekt Eric van der Burg, Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, en schoffeert namens de Verenigde Naties haar gastheer. 

Gillian Triggs, de op een na hoogste baas van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, vindt dat Nederland maar piepkleine aantallen vluchtelingen opvangt en is uiterst bezorgd dat raciale elementen een rol spelen in de besluitvorming, aangewakkerd door de volgens haar onjuiste bewering dat vluchtelingen schuld hebben aan woningtekorten. 

Deze bespottelijke en vooral hysterische opmerkingen (wie was haar souffleur/souffleuse? Sylvana? Professor Wekker?) komen twee dagen nadat de VN besloten hebben om het islamofascistische en racistische Iran voorzitter te maken van het U.N. Human Rights Council Social Forum. 

Dat verbaast mij overigens niet, want het morele faillissement van wat ooit begon als de Volkenbond, werd al op pijnlijke wijze bevestigd toen de misogyne Saoedische koppensnellers het VN Mensenrechtenforum opkochten en als kers op de taart ook nog het lidmaatschap van de VN Vrouwenrechtencommissie cadeau kregen.  

En denk maar niet dat juffrouw Triggs naar de stinkend rijke Golfstaten gaat en daar predikt dat de mohammedaanse olieboeren massaal islamitische vluchtelingen moeten opnemen. Een normaal denkend mens zegt: Saoedi-Arabië en de andere landen in de regio hebben immers de ruimte, zijn van dezelfde persuasie, het eten is lekker en halal en het weer is er geweldig, maar ze verdommen het om arme drommels uit de regio op te nemen. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Kies een abonnement

Ik moest denken aan die hysterische Verene Shepherd die eveneens namens de Verenigde Naties naar Nederland kwam in haar soepjurk en stampei maakte. Herinnert u zich deze nog

“Het Zwarte Piet Is Racisme Rapport van de Verenigde Naties is al af. Sinterklaas is een racistisch feest, het is een ‘throwback to slavery’ en het zou moeten worden gestopt. Helemaal. Dat is althans de gekleurde mening (hihi) van Verene Shepherd. Zij is de onderzoeker mensenrechten bij de Verenigde Naties en hoofd van de VN-werkgroep die onderzoek doet naar Zwarte Piet. Een beroepsneger dus, die in ieder feest, grapje of fotofuckje een gigantische schadeclaim voor slavernij ziet. Het bespottelijke ‘onderzoek’ van de VN naar het vermeende racisme van een onschuldig kinderfeest moet nog uitgevoerd worden, maar Verene ‘Kan ik ff vangen?’ Shepherd wil eigenlijk dat Mark ‘Zwarte Piet is zwart’ Rutte METEEN ingrijpt en het Sinterklaasfeest van de culturele kalender schrapt.”

Het mens heeft de afgelopen tijd vrolijk mee gehobbeld in de banencarrousel, want Ms. Verene Alberta Shepherd is nu Chairperson bij het Committee on the Elimination of Racial Discrimination. Lekker shoppen in Genève dus in haar keigekke mutsen en jurken. Wel merkwaardig dat ze in één adem miss wordt genoemd én chairperson, en dus niet chairwoman. Ze kan natuurlijk aan het transgenderen zijn, je weet het maar nooit vandaag de dag. 

Een normaal denkend mens zegt: Saoedi-Arabië en de andere landen in de regio hebben immers de ruimte, zijn van dezelfde persuasie, het eten is lekker en halal en het weer is er geweldig, maar ze verdommen het om arme drommels uit de regio op te nemen. 

De VN-bobo’s maken meer onnozele snoepreisjes. Zo bezochten ze het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in het Belgische Tervuren. De werkgroep van de VN eiste niet alleen dat België zich expliciet moest excuseren voor zijn koloniale verleden in Congo, maar hadden ook zware kritiek op het toen net heropende Afrika Museum in Tervuren. Ze eisten dat het museum alle aanstootgevende, racistische beelden die er nog stonden, ging verwijderen. Guido Gryseels, directeur van het museum, reageerde misnoegd: ‘Ze hebben hier amper een uurtje rondgelopen.’ 

Gillian Triggs heeft zich een paar keer flink belachelijk gemaakt in haar thuisland Australië. Eerst haalde ze de woede van de toenmalige premier Tony Abbott op de hals toen ze als voorzitter van de Australische mensenrechtencommissie eiste dat een ​​vluchteling en veroordeelde moordenaar (John Basikbasik uit West-Papoea slachtte zijn zwangere vrouw af) weer in de gemeenschap toe moest worden gelaten. Bovendien gaf Triggs de wife killer ook eens 350.000 Australische dollar kado. 

Triggs is sowieso het lachertje van de Australische pers, gezien de talloze schandalen en canards die ze op haar naam heeft staan.  Het mens is dol op censuur en zou het liefst cartoons verbieden. Het verbaast mij dan ook niets dat ze de sharia-wetgeving wil invoeren in het Verenigd Koninkrijk

Maar behalve de clowns Shepherd en Triggs, stuurde de VN vorig jaar nog een pipo naar het arme, toch al zo gekwelde Nederland. Nils Melzer, de speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling, haalde de woede van de Nederlandse politie op zijn hals met een serie tweets. In één van de berichten vergeleek hij de arrestatie van een man tijdens een coronaprotest in Den Haag met de dood van George Floyd, die door politiegeweld om het leven kwam.

Er zijn twee landen die voortdurend bekritiseerd worden door de hotemetoten van de Verenigde Naties: Israël en Nederland. Hillel Neuer van UN Watch zit als een pitbull bovenop VN-bobo Miloon Kothari, die als een onvervalste antisemiet jaagt op de wereldwijde Joodse lobby en eist dat Israël uit de Verenigde Naties wordt gezet en uiteraard goede maatjes is met Iran, Syrië, Pakistan, China en Venezuela. Inmiddels hebben vijftien beschaafde landen Kothari openlijk beschuldigd van antisemitisme

Die krankzinnige obsessie met Joden is schering en inslag bij de Verenigde Naties, net als de Fifa een open inrichting waarin dictators van bananenrepublieken en islamofascistische heilstaten om het hardst door elkaar heen krijsen, al dan niet in klederdracht. 

Ik moest keihard lachen toen Donald ‘wie betaalt, bepaalt’ Trump twitterde dat de Unesco geen centjes meer van hem krijgt. Boontje komt om zijn loontje. De prioriteiten van de club in Parijs zijn officieel Afrika en de gelijkheid tussen man en vrouw, maar de Unesco haalt vooral het nieuws met zotteklap over Israël en het zionisme. Die krankzinnige obsessie met Joden is schering en inslag bij de Verenigde Naties, net als de Fifa een open inrichting waarin dictators van bananenrepublieken en islamofascistische heilstaten om het hardst door elkaar heen krijsen, al dan niet in klederdracht. 

De retoriek is simpel: de Verenigde Staten, Israël en de internationale Jodenheid zijn de wortels van het wereldwijde kwaad. Gelegenheidsfilosemiet Trump maakte zich al een poosje druk over de Unesco-obsessie met Jeruzalem. Zo verklaarde de Unesco dat Joden geen enkel historisch recht op de Tempelberg hebben en mohammedanen daarentegen wel. Het bewijs van de islamitische claim is volgens de Unesco een hoefafdruk in een rots van Boerak, het gevleugelde paard van Mohammed. Op Boerak maakte de profeet een nachtreis naar de hemel. Boven die rots met de hoefafdruk staat nu de gouden Rotskoepel. Adnan Hoesseini, de toenmalig gouverneur van Oost-Jeruzalem, vertelde mij ooit bloedserieus dat de hoefafdruk echt was en dat archeologen nooit enig bewijs hebben gevonden voor het bestaan van de Joodse tempel. Daar had hij gelijk in, want er is nog nooit gegraven op de Tempelberg. Dan moet je namelijk eerst de Rotskoepel ontmantelen en daar komt narigheid van. Graven onder de berg is ook niet verstandig. In 1996 opende premier Netanyahu een tunnel bij de Tempelberg. Moslims vreesden een complot en er braken rellen uit: zestien Israëlische soldaten en zeventig Palestijnse agenten lieten het leven. De Palestijnen hadden een punt, want ooit wilde de messianistische Joodse Ondergrondse de Aksa-moskee, die naast de Rotskoepel staat, opblazen via het tunnelnetwerk onder de Tempelberg. Een horrorscenario. Er zijn voldoende bronnen die op het bestaan van de tempel wijzen, zoals muurteksten, de trappen die naar de tempel leidden en de geschriften van de Romeinse geschiedschrijver Flavius Josephus. Maar maak dat de Unesco maar wijs. 

Haar commissieleden zijn ongetwijfeld druk met een nieuwe motie die een eerlijkere verdeling van Nobelprijzen tussen 15 miljoen Joden en 2 miljard moslims eist.

Om nog even terug te keren naar juffrouw Triggs: zij vindt de Nederlandse asielboten ‘echt een schokkend gezicht’. ‘Je zal deze boot nodig hebben, dan nog een boot en daarna nog één. Want het zal nooit en te nimmer de aantallen drukken en het probleem oplossen.’

Ze hoopt vurig dat Eric van der Burg een andere weg inslaat. Ze denkt niet alleen dat Nederland meer asielzoekers kan opvangen, maar ook dat ons land meer kan doen als het gaat om racistische denkbeelden die de steun voor goede opvang ondergraven. Meer grensbewaking, strengere immigratieregels en sobere opvang helpen niet, aldus Triggs. Ach, hoe anders had de wereld er nu uitgezien als onze Frenske destijds baasje van de Mensenrechten van de VN was geworden. Wat was-ie nog mager, hè! En wat kon hij toen al mooi praten in zoveel talen.

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word lid, al vanaf €4 per maand.