Spring naar de content
bron: anp

Ooit wint Thymen Arensman de Giro

Het is tamelijk zeldzaam, een wielrenner waarbij het team meer vertrouwen heeft in hem dan hijzelf heeft, maar Thymen Arensman is ook een tamelijk zeldzaam exemplaar, schrijft Frank Heinen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Heinen

Een paar weken geleden reed Thymen Arensman in de Tour of the Alps, een voorbereidingswedstrijd voor de Giro. Hij reed een beetje voor de kat z’n viool mee, ver achter enkele van zijn ploegmaats. Vaak kwam hij in die etappes op flinke achterstand binnen, wat tegenvalt, als je vorig jaar nog zesde was in de Vuelta.

Het meest op dreef was hij in de Tour of the Alps in de interviewtjes na de streep waarin hij wat gekweld keek. Gesprekken met Arensman zijn altijd de moeite waard, er zit een twijfel en een realiteitszin in zijn woorden die onwillekeurig aan Tom Dumoulin doen denken. Net als Dumoulin blinkt hij niet uit in een pokerface: op momenten van teleurstelling doet Arensman soms wel een poging het sociaal wenselijke antwoord te geven, maar toon en gezicht nemen de afslag van de onbarmhartige eerlijkheid.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap